Huawei je v Franciji odprl novo raziskovalno in razvojno središče

sreda, 05. december 2018

Kitajski tehnološki velikan Huawei je v zadnjem tednu novembra 2018 odprl novo razvojno in raziskovalno središče v francoskem mestu Grenoble. Novi razvojni center je rezultat triletnega znanstvenega sodelovanja s francoskim tehnološkim partnerjem ST Microelectronics. Osredotočal se bo predvsem na razvoj senzorjev za pametne telefone ter računalniško programsko opremo.
 
To je za družbo Huawei že peti center za raziskave in razvoj v Franciji. Dva centra sta v Sophia Antipolisu in v Parizu, kjer opravljajo raziskave za obdelavo in oblikovanje slike, medtem ko sta druga dva centra v zahodnem predmestju Pariza, v Boulogne-Billancourt. Ta dva centra opravljata raziskovalno delo na področju algoritmov ter mobilnih 5G standardov.
 
Družba Huawei je za francosko gospodarstvo pomembna partnerica. V letu 2017 je kupila od francoskih dobaviteljev za 363 mio EUR blaga in storitev, v zadnjih petih letih je ta vrednost skupno znašala 1,2 mlrd EUR. Hčerinska družba Huawei je na francoski trg vstopila leta 2003 in je danes vodilna kitajska skupina v državi, s preko 950 zaposlenimi. Novi center za raziskave in razvoj v Grenoblu bo do leta 2020 zaposloval 30 raziskovalcev.
 
Družba Huawei si prizadeva ponuditi najboljše tehnološke rešitve za svoje stranke in partnerje ter tako razvijati svojo mednarodno konkurenčnost. To pa zahteva stalne naložbe v raziskave in inovacije. Družba Huawei vsako leto od 10 % do 15 % svojega prometa investira v raziskave in razvoj. Samo leta 2017 je družba investirala 12,2 mlrd EUR v inovativne projekte in raziskave.

Vir: Telecompaper BV

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT