ICBUILD poslovna delegacija v Sao Paulu

petek, 17. maj 2024


Mednarodna misija ICBUILD v Braziliji, v Sao Paulu, v začetku aprila, je zbrala več kot 50 predstavnikov podjetij in podpornih organizacij iz Slovenije, Italije, Madžarske, Poljske, Brazilije in Argentine.

Misijo sta organizirala Slovenski gradbeni grozd – GIZ in Gospodarska zbornica Slovenija Brazilija SLOBRAZ - Chamber of Commerce Slovenia Brazil  v sodelovanju z grozdom EcoDomus ClusterGreen Building Council BrasilExchange 4 Change BrasilEEN Brazil / Brazilian Institute of Information in Science and Technology (IBICT). V Braziliji je operativno priprave usklajevala Mateja Perovšek Ciuchini.

Slovenska podjetja, ki so predstavila na dogodku; 4infinity, Rok Sternad, s.p., Avitel Sonce, d.o.o., Cresco innovation d.o.o., Construction cluster of Slovenia (CCS). 

Osrednji dogodek je bila GOOO GREEN BRAZIL, poslovna konferenca in B2B srečanja, ki so se nadaljevala z obiskom projekta Parque Global. Identificirane so bile prve poslovne povezave med slovenskimi, evropskimi in brazilskimi podjetji in organizacijami ter široka področja podpornih storitev za uresničitev poslovnih priložnosti. Konference sta se udeležila tudi SGG ambasadorja projekta ICBUILD v Braziliji Beatriz Luz in Celso Bastos, PhD.

Prav posebno pa je bilo naše srečanje z našimi zamejskimi organizacijami, SLOBRAZ - Chamber of Commerce Slovenia Brazil in Slovenian-Argentine Chamber of Commerce, ki ga je gostil g. Štefan Šalej, soustanovitelj SLOVENIAN GLOBAL BUSINESS NETWORK. Uspešni poslovneži s slovenskimi koreninami so lahko najboljši ambasadorji mednarodnega poslovnega sodelovanja slovenskih podjetij s podjetji v Braziliji in Argentini. Priložnosti je veliko, saj je govora o velikih in hitro rastočih gospodarstvih. Na srečanju pa sta predstavnika  SLOBRAZ - Chamber of Commerce Slovenia Brazil in Slovene Dutch Business Platform - SDBP podpisala tudi pismo o sodelovanju.

Podpora dogodka: SPIRIT Slovenija, javna agencija 

Pripravila:

Mateja Perovšek Ciuchini
Slovenska gospodarska zbornica Brazilija - SLOBRAZ
e-naslov: info@slobraz.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini