III. javni poziv za sodelovanje v postopku dodeljevanja sredstev za spodbujanje neposrednih investicij v Črni gori

ponedeljek, 08. maj 2017

Obveščamo vas, da je na podlagi novelirane Uredbe o spodbujanju neposrednih investicij, ki jo je Vlada Črne gore sprejela decembra 2015, Sekretariat za razvojne projekte objavil III. javni poziv za sodelovanje v postopku dodeljevanja sredstev za spodbujanje neposrednih investicij v Črni gori.

Uredba o spodbujanju neposrednih investicij je bila sprejeta z namenom izboljšanja poslovnega okolja v ČG in povečanja gospodarske rasti skozi priliv neposrednih investicij ter povečanje števila novih delovnih mest. Konkretno to pomeni, da se lahko domači ali tuji investitor, ki investira določeno vsoto in ustvari določeno število novih delovnih mest, prijavi na Javni razpis za subvencijo v višini od 3.000 EUR do 10.000 EUR za vsako delovno mesto, ki ga ustvari. Za kapitalne investicije, ki so višje od 10 mio EUR in ustvarijo več kot 50 delovnih mest, pa lahko investitor na razpisu dobi subvencijo do 17% vrednosti investicije.

Dodatne informacije glede prijav na Javni poziv so na voljo na strani Sekretariata za razvojne projekte.

Prijave za udeležbo v postopku, je potrebno poslati na Sekretariat za razvojne projekte, najpozneje do 29. maja 2017, do 12:00 ure.
 
Pripravila:
Valentina Kasalica
sekretarka Slovenskega poslovnega kluba v Črni gori
E: info@poslovni-klub.me