Imenovanje Saida Noureddina Doukarija za častnega konzula RS v Casablanci

četrtek, 02. februar 2012

Vlada RS je sprejela sklep o imenovanju Saida Noureddina Doukarija za častnega konzula Republike Slovenije v Casablanci, v Kraljevini Maroko.

Said Noureddine Doukari je bil rojen leta 1949 in je po izobrazbi knjigovodja. Je član več poklicnih združenj, predvsem s področja usnjarstva in član maroške gospodarske zbornice (CGEM). V preteklosti je v okviru gospodarske zbornice opravljal funkcijo predsednika in podpredsednika sekcije za tekstil in usnjarstvo. Kandidat je lastnik več nepremičnin ter treh podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo tekstilnih in usnjenih oblačil. Ukvarja se tudi s trgovanjem z nepremičninami in je vpliven član maroškega poslovnega in družabnega sveta. Pri obiskih predstavnikov Republike Slovenije v Kraljevini Maroko se je kandidat g. Doukari izkazal za kompetentno osebo pri navezovanju potrebnih stikov in organiziranju sestankov.

Kandidat g. Doukari je oktobra 2011 posredoval okvirni načrt svojih aktivnosti v okviru funkcije častnega konzula Republike Slovenije v Kraljevini Maroko. V njem izraža pripravljenost pomoči Veleposlaništvu Republike Slovenije v Lizboni pri krepitvi sodelovanja med Slovenijo in Marokom na področju trgovine, industrije, turizma, kulture in športa. Nadalje kandidat g. Doukari navaja namero ustanovitve Maroško-slovenskega gospodarskega sveta, v sodelovanju s slovensko in maroško gospodarsko zbornico. Kandidat v načrtu izraža tudi pripravljenost posredovanja informacij in kontaktov na maroški strani vsem zainteresiranim slovenskim podjetjem ter organiziranja obiskov predstavnikov podjetij obeh držav v Maroku oz. Sloveniji. V načrt svojih aktivnosti v okviru funkcije častnega konzula Republike Slovenije v Kraljevini Maroko je kandidat g. Doukari uvrstil tudi medijsko promocijo možnosti dvostranskega sodelovanja.