inHEART zbira sredstva za izboljšanje zdravljenja srčne aritmije

torek, 07. julij 2020

Francosko podjetje inHEART je pridobilo dodatna sredstva za podporo razvoju umetne inteligence (AI), medicinskega slikanja in numeričnih simulacij srčne aritmije.
 
Podjetje je zbralo 3,7 milijona EUR v krogu financiranja, ki ga je vodila Elaia, družba tveganega kapitala, usmerjena v evropska digitalna in globokotehnološka zagonska podjetja. inHEART želi z zbranimi sredstvi pospešiti svoj komercialni razvoj v Evropi in vstopiti na ameriški trg.

Izvršni direktor in soustanovitelj podjetja inHEART, Jean-Marc Peyrat, je dejal: "Veseli smo, da se nam je Elaia pridružila na tej pustolovščini, ne samo zaradi finančne podpore, temveč tudi zaradi dinamičnosti in strokovnega znanja ekipe pri razvoju startupov v zdravstvu". "Elaia in INHEART imata skupne ambicije po tem, da bi ustvarila pomembnega igralca na področju srčne elektrofiziologije, na trgu, vrednem 5 milijard EUR, kjer so prisotni velikani, kot so Johnson & Johnson, Abbott, Boston Scientific ali Medtronic."


Foto: InHEART

Podjetje ponuja programsko rešitev v oblaku, ki predoperativne medicinske slike pretvori v 3D digitalni dvojček bolnikovega srca. Kardiologu omogoča boljše načrtovanje posega in pomaga pri krmarjenju instrumentov v bolnikovem srcu. Rešitev znatno skrajša trajanje posega in zmanjša možnost napak. Po besedah podjetja, trenutne obstoječe rešitve za zdravljenje bolnikov z aritmijo niso optimalne, tako na področju zdravil, vsadljivih pripomočkov ali celo postopkov odvzema katetra. Približno 40% bolnikov z ventrikularno aritmijo potrebuje ponoven poseg zaradi ponovitve.

inHEART je spin-off dveh podjetij - podjetja IHU Liryc, ki je specializirano za srčno elektrofiziologijo, in podjetja za digitalno znanost in tehnologijo, Inria. Ustanovila ga je izkušena skupina znanstvenikov in zdravnikov, med njimi strokovnjak za AI in srčno modeliranje Maxime Sermesant, radiolog Hubert Cochet in kardiolog Pierre Jaïsom.

Vir: MarketLine News