ITM izvoznik leta 2021 je podjetje Termo Shop d.o.o.

torek, 28. december 2021

Tudi letos je bil že osmo leto zapored simbolično nagrajen  ITM Izvoznik leta 2021, podjetje Termo Shop d.o.o.,  ki je bil izbran med udeleženci preteklih generacij programa ITM.Letošnja nagrada ITM Izvoznik leta je bila ponovno podeljena na daljavo s pomočjo sodobnih tehnologij. Prejelo jo je podjetje Termo Shop d.o.o., ki je bilo izbrano med udeleženci trinajstih generacij programa ITM. Je izvozno naravnano in inovativno podjetje. Odlikujejo ga proaktivnost, visoka kakovost in strokovnost, partnerski odnos ter odgovornost do okolja in družbe. Pri razvoju rešitev stremijo k povezovanju obnovljivih virov v učinkovito in varno prihodnost s ciljem ohranjanja okolja za prihodnje rodove. Ključno vodilo njihovega delovanja je zadovoljstvo in ohranitev kupcev, kar dosegajo z nenehnim razvojem novih izdelkov in prilagajanjem le teh specifičnim potrebam in željam uporabnikov. Zaposlenim v podjetju nudijo stimulativno delovno okolje s številnimi možnostmi izobraževanja.

Izbor ITM izvoznika 2021

Podjetje je v izboru uvrščeno na prvo mesto zaradi konsistentne in premišljene rasti glavnih finančnih kazalnikov. Izkazujejo rast prihodkov, kapitala, zaposlenih in sredstev, s katerimi bodo v prihodnosti lažje generirali prihodke. Kazalniki kažejo na stabilnost in dosegajo nadpovprečne vrednosti obenem pa podjetje širi svojo prisotnost na mednarodnih trgih z različnimi oblikami delovanja in tako postaja vse bolj globalno podjetje. Po Dun&Bradstreet Failure Score oceni, ki napoveduje verjetnost prehoda podjetja v težave, Termo Shop d.o.o dosega maksimalno število točk (100) kar kaže na najvišji nivo zanesljivosti poslovanja. 

Metodologija izbora ITM izvoznika leta 2021


Metodologija izbora ITM izvoznika 2021 je temeljila tako na kvantitativnem kot kvalitativnem vrednotenju doseganja rezultatov in delovanja podjetij, udeleženih v prvih trinajstih generacijah programa ITM Slovenija. Temeljila je na naboru objektivnih kazalnikov za leto 2020 oz. trendnih pokazateljih za obdobje petih let na področju finančne uspešnosti, učinkovitosti poslovanja, strukture in tržnih deležev na mednarodnih trgih ter zaposlovanju.

Drugi del vrednotenja je izhajal iz kvalitativnega vrednotenja aktivnosti na področju mednarodnega poslovanja z vidika kulture podjetja, motivacije zaposlenih, razvoja izdelkov, inovacij, izobraževanja in proaktivnosti delovanja na mednarodnih trgih. Kot zmagovalca je komisija izbrala podjetje, ki je izstopalo po visokih, pozitivnih vrednostih izbranih objektivnih kazalnikov in je hkrati doseglo visoko oceno razvoja in delovanja mednarodnega poslovanja podjetja.
 

Priznanje  ITM izvoznik leta podeljeno že osmič

 
Priznanje ITM izvoznik leta je bilo letos podeljeno že osmič, dosedanji prejemniki so bila podjetja Seltron, Geneplanet, Xlab, Metra inženiring, Strip's, Špica International in Eurotronik, Kranj. Izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine v Evropski uniji in se v mednarodnem okolju izvaja že od leta 2006. Od samih začetkov pri izvedbi programa sodeluje tudi SPIRIT Slovenija, ki letno krije večino stroškov udeležbe 15 slovenskim podjetjem. Lastniki koncepta ITM program nenehno nadgrajujejo in prilagajajo potrebam udeležencev, tudi v sodelovanju z SPIRIT Slovenija, javna agencija. 
 

Program Vodenje izvoznega poslovanja - ITM izvajamo od leta 2006

SPIRIT Slovenija izobraževalni program International Trade Management (ITM) izvaja že vse od leta 2006. »Ponosni smo, da je bilo do danes v program vključenih že več kot 190 slovenskih podjetij. Cilj programa je vzgajati strokovnjake na področju vodenja izvoznega poslovanja v malih in srednje velikih podjetij in jim ponuditi možnost učenja pri najboljših mednarodno priznanih tujih strokovnjakih.« je pri tem povedal dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija. »Program udeležencem daje pomembna znanja in orodja za strukturiran in načrtovan vstop na tuje trge, kar je podlaga za uspešno mednarodno poslovanje vsakega podjetja. Mednarodno poslovanje je ključnega pomena za konkurenčnost gospodarstva, zato na SPIRIT Slovenija letos že osmič podeljujemo nagrado ITM Izvoznik leta
 

Vas zanima udeležba v programu ITM 2022?


Prijave bomo predvidoma začeli zbirati v januarju. Interes lahko izkažete že danes na tej povezavi.