iXblue je za fregate francoske mornarice dobavil navigacijski sistem, zaščiten pred kibernetskimi nevarnostmi

sreda, 09. september 2020


iXblue je za prvo fregato za obrambo in intervencije (FDI) za Francosko mornarico dobavil kibernetsko varen navigacijski sistem. Navigacijski sistem je bil v skladu s pogodbo, podpisano leta 2017, dobavljen skupini Naval Group pod projektnim vodstvom francoskega Generalnega direktorata za oborožitev (DGA).

Pogodba vključuje integracijo pomorskih inercialnih navigacijskih sistemov in Netans enote za distribucijo in obdelavo podatkov na petih fregatah. Inercijski navigacijski sistem Marins temelji na tehnologiji optičnih žiroskopov iXblue. Zagotavljal naj bi natančne informacije o položaju, smeri, nagibu in hitrosti na katerem koli mestu, tudi v okoljih, kjer je onemogočen globalni satelitski navigacijski sistem (GNSS).

Izvršni direktor podjetja iXblue, Fabien Napolitano, je dejal: »Sistemi iXblue so bili s strani skupine Naval Group prvič izbrani za opremo novega bojnega plovila za Francosko mornarico. Zelo smo ponosni, da smo del tega pomembnega programa za obnovo francoskih pomorskih sil. Ta izbira poudarja robustnost in zanesljivost sistemov iXblue ter zlasti njihovo sposobnost odzivanja na kibernetske grožnje v okoljih, kjer GNSS ne deluje.«

Enota za distribucijo in obdelavo podatkov Netans je zasnovana kot neposreden vmesnik za senzorje plovila za pridobivanje, analizo, povezovanje in distribucijo podatkov v ladijski sistem na krovu. Netans nudi zanesljive, dosledne in natančne navigacijske informacije v zahtevnejših okoljih ter se istočasno spopada s kibernetskimi grožnjami, s katerimi se srečujejo mornarice po vsem svetu.

Programski direktor skupine Naval Group, Olivier de la Bourdonnaye, je dodal: »Zelo smo veseli, da je iXblue med našimi partnerji za uresničitev tega »popolnoma digitalnega« programa fregat nove generacije za Francosko mornarico. Vemo, da lahko računamo na njihovo vrhunsko strokovno znanje na področju navigacijskih izračunov in kibernetske varnosti pri opremi obrambnih in intervencijskih fregat z najboljšimi možnimi sistemi, ki bodo zadostili potrebam francoskega Generalnega direktorata za oborožitev (DGA).«

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT