Izhodna gospodarska delegacija v Srbijo ob uradnem obisku ministra za gospodarstvo, turizem in šport g. Matjaža Hana, Beograd, 12. - 14. junij 2024

petek, 07. junij 2024
 

Infrastruktura, logistika  in transport


Gospodarska zbornica Slovenije in Center za mednarodno poslovanje, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija (MGTŠ), Veleposlaništvom RS v Beogradu (MZEZ), Gospodarsko zbornico Srbije (PKS) in Slovenskim poslovnim klubom v Beogradu (SPK) organizirajo poslovno delegacijo ob priložnosti uradnega obiska ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana v Srbiji.

Namen delegacije je predstaviti izzive na področju izgradnje regionalne infrastrukture za večjo pretočnost 10. TEN-T koridorja. Srbija to problematiko nagovarja z infrastrukturnimi investicijskimi projekti in načrti, v katere želi pritegniti tudi regionalne in slovenske partnerje.

V ta namen z Gospodarsko zbornico Srbije organiziramo okroglo mizo na temo infrastrukture v regiji, na kateri bo, skupaj s slovenski in srbski odločevalci in uporabniki regionalne prometne infrastrukture, sodeloval tudi minister Matjaž Han. Okrogla miza je namenjena izmenjavi informacij, stališč in predlogov s srbsko stranjo in hkrati ponuja priložnost za srečanje in poglobitev stikov z infrastrukturnimi podjetji, uporabniki in izvajalci transportno-logističnih storitev na srbski strani.

Okrogla miza bo v prostorih Privredne komore Beograda (PKS), Kneza Miloša 12, Beograd

13. junija 2024 v dopoldanskem času

 
PROGRAM SREČANJA – OKROGLE MIZE
10:00 – 10:30 Uvodni nagovori:
  • Mihailo Vesović, direktor, Sektor za analize, storitve in internacionalizacijo PKS
  • Robert Sever, direktor, Združenje za promet GZS
  • Goran Vesić, minister za gradbeništvo, promet in infrastrukturo R Srbije
  • Adrijana Mesarović, ministrica za gospodarstvo R Srbije
  • Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport R Slovenije
11:00 – 12:00 »Povezanost na koridorju 10.TEN-T« - okrogla miza
  • moderatorka: Milica Dubljević, sekretarka, Združenje za promet PKS
  • uvodničar: Matej Zakonjšek, direktor, Stalni sekretariat transportne skupnosti
  Zaključki okrogle mize in predlogi za izboljšanje sodelovanja in povezljivosti
12:00 – 13:00 Osvežitev, mreženje


Popoldne/zvečer: sprejem ob Dnevu državnosti Slovenije v organizaciji Veleposlaništva Slovenije v Beogradu, hotel Crowne Plaza, Beograd.

K udeležbi v poslovni delegaciji vabimo infrastrukturna, transportna in logistična podjetja, dejavna in vezana na 10.TEN-T, Luko Koper in Slovenske železnice - infrastruktura.

Potovalni aranžma in stroški: predvidevamo potovanje z odhodom 12.6. in povratkom 14.6. (spodaj). Ocena stroškov na osebo z namestitvijo je 700,00 EUR, kotizacija za GZS je 350,00 EUR (+ DDV). Natančnejši izračun sledi.

Možnost rezervacije hotelskih sob v Crowne Plaza Belgrade. Cena: 160 – 180 EUR/noč. Kontakt za rezervacijo: Slovenački poslovni klub, Milena Mihajlović, M:+381 60 42 52 590, E: klub@spk.rs.

VAVČER Slovenskega podjetniškega sklada omogoča malim in srednje velikim podjetjem povračilo 60 % upravičenih stroškov izhodne delegacije (prevoz, namestitev, kotizacija). Pogoj je plačilo kotizacije GZS in izdaja potrdila GZS o članstvu v delegaciji. Podrobnosti, navodila, prijava na SPS - Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino.
 

Prijava in dodatne informacije


Prijava preko e-prijavnice

Matej Rogelj, T: 01 58 98 159, E: matej.rogelj@gzs.si