Izhodna poslovna delegacija ob obisku podpredsednika vlade in zunanjega ministra Slovenije Karla Erjavca na Kosovu, Priština 12. – 13. marec 2018

sreda, 28. februar 2018
 
Ob obisku podpredsednika vlade in zunanjega ministra Slovenije Karla Erjavca na Kosovu in ob priložnosti prvega zasedanja mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Kosovom  Javna agencija SPIRIT, Ministrstvo za zunanje zadeve in GZS v sodelovanju z lokalnimi partnerji med 12. in 13. marcem 2018 organiziramo obisk poslovne delegacije v Prištini.

Z obiskom delegacije želimo nasloviti poslovne priložnosti, ki se za slovensko gospodarstvo odpirajo na Kosovu, s poudarkom na sektorjih:
  •  energetski in okoljski projekti,
  • informacijske tehnologije (digitalizacija, e-uprava),
  • prehrambna industrija,
  • poslovne in finančne storitve,
  • poslovno in poklicno izobraževanje in usposabljanje,
  • trgovina.
 
Z lokalnimi partnerji (Gospodarska zbornica Kosova in Slovenski poslovni klub Priština) bomo za udeležena slovenska podjetja, glede na njihove profile in interes, organizirali poslovno konferenco in zagotovili neposredna srečanja (B2B) s potencialnimi kosovskimi poslovnimi partnerji. V primeru interesa bomo z MZZ in Veleposlaništvom RS v Prištini oblikovali dodaten program z možnostjo neposrednih srečanji s predstavniki institucij in odločevalskih struktur obeh držav. (V pripravljalnem obdobju bo predvidoma organizirano informativno srečanje predstavnikov prijavljenih podjetij z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem.)

Strošek
Okvirni strošek udeležbe v delegaciji znaša med 500 - 600 EUR na osebo. Strošek zajema letalski prevoz, namestitev in transfer (zajeto na dan 6.2.2918). Potovalni aranžma uredite z Agencijo HRG (Nada.Balazic@si.hrgworldwide.com), ki bo stopila v stik z vami v primeru vaše prijave.
 
Kotizacija
150,00 EUR na osebo (DDV je vključen). Udeleženci za kotizacijo prejmejo organizacijsko podporo pri pripravi in izvedbi obiska ter organizacijo poslovnih srečanj. Kotizacijo nakažete na GZS TRR pri NLB 02924-0017841495, sklic 1510 - 5408 s pripisom »Gospodarska delegacija KOSOVO« ob potrditvi udeležbe.
 
Prijava
Vaše elektronske prijave v angleškem jeziku pričakujemo najkasneje do četrtka, 1. marca 2018.
 
Odjava
Pisna odjava udeležbe po elektronski pošti (matej.rogelj@gzs.si) je možna do 1. marca 2018. Po preteku tega roka vam zaračunamo administrativni strošek v višini 150 EUR na udeleženca oziroma zadržimo že vplačano kotizacijo.
 
Dodatne informacije: Matej Rogelj, E: matej.rogelj@gzs.si, T: 01/58 98 159.