Izhodna poslovna delegacija ob obisku zunanjega ministra dr. Mira Cerarja v Albaniji, Tirana, 26.-27. november 2018

četrtek, 08. november 2018
 
Ob uradnem obisku zunanjega ministra Republike Slovenije dr. Mira Cerarja v Albaniji Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za zunanje zadeve (Veleposlaništvom RS v Tirani), skupino zainteresiranih slovenskih okoljskih podjetij in lokalnimi partnerji 26. in 27. novembra 2018 organizira obisk poslovne delegacije v Albaniji.
 
Gre za »follow-up« lanskega obiska ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška z gospodarsko delegacijo v Albaniji, s katerim albanske partnerje ponovno nagovarjamo s kompetencami in poslovnim predlogi slovenskih podjetij, ki želijo kandidirati za izvedbo okoljskih projektov in vzpostavitev poslovnega sodelovanja v Albaniji - predvsem na področju odpadnih vod.
 
K udeležbi v delegaciji so vabljena tako okoljska kot podjetja iz povezanih sektorjev, ki želijo utrditi ali vzpostaviti svoje poslovne povezave v Albaniji:
  • okoljske tehnologije (čiščenje odpadnih vod, protipoplavna zaščita in upravljanje z vodami, oskrba z vodo)
  • energetika
  • gradbeništvo, infrastruktura, inženiring
  • ostalo (agroživilska industrija, trgovina, poslovne storitve, turizem, krožno gospodarstvo, podjetniški inkubatorji).
 
Z lokalnimi partnerji bo za udeležena slovenska podjetja, glede na njihove profile in interes, organiziran poslovni dogodek s predstavitvami in neposrednimi srečanji (B2B) s potencialnimi poslovnimi partnerji in predstavniki odločevalskih struktur v Albaniji.
   
Rok za prijavo je 15. november 2018.

Podrobnosti in prijava

Dodatne informacije: Matej Rogelj, T: 01 5898 159, E: matej.rogelj@gzs.si