Izvedba študij jedrskih raziskav

ponedeljek, 18. september 2023
 
 
Projekt OFFERR, ki ga financira EURATOM, objavlja razpis za zbiranje ponudb. Cilj je olajšati mednarodno sodelovanje na področju jedrskih raziskav med raziskovalnimi organizacijami Evropske unije (in pridruženimi članicami EURATOM-a), univerzami, podjetji in njihovimi partnerji s financiranjem nadnacionalnega dostopa do ključnih infrastruktur za jedrske raziskave. 
 
Na razpisu so na voljo projektni predlogi v okviru vseh področij in tem raziskav, razvoja in inovacij, ki so v skladu s strateško raziskovalno in inovacijsko agendo (SRIA) tehnološke platforme za trajnostno jedrsko energijo (SNETP). Upoštevani bodo tudi predlogi projektov, ki jih podpirajo druga evropska združenja in organizacije, ki delujejo v okviru EURATOM-a. 
 
Upravičenci so organizacije, ki izbranim projektnim predlogom ponujajo dostop do eksperimentalnih infrastruktur, in raziskovalne skupine, ki lahko infrastrukture uporabljajo za delo, opisano v projektnem predlogu. Prijavitelji se ob predložitvi svojih predlogov dogovorijo o referenčnem roku
 
Od raziskovalcev, ki zaprosijo za dostop, se pričakuje, da se povežejo z organizacijo, ki je lastnica/upravljavka infrastrukture (med tistimi, ki so navedene v podatkovni zbirki uporabniških zmogljivosti OFFERR), in se dogovorijo o vseh logističnih in tehničnih vidikih predlaganega dela. Predloge morajo skupaj pripraviti gostujoča skupina in obiskani objekt/objekti.
 

Možni sta dve vrsti prijav:

 
  • "hitri projekt" za izvedbo študij omejenega obsega, ki jih je treba dokončati v manj kot 6 mesecih od dostopa do infrastrukture. Tej vrsti projekta se lahko dodeli finančna podpora v višini do 50.000 EUR,
  • "kompleksni projekt" za izvedbo študij z razširjenim obsegom, ki jih je treba dokončati v manj kot letu in pol (18 mesecev). Za to drugo vrsto projekta se lahko dodeli finančna podpora do 1.000.000 EUR.
 
 Roka za prijavo:
  • 30.09.2023 do 17:00
  • 31.03.2024 do 17:00     
 

Podrobnosti o javnem razpisu


Dodatne informacije:
OFFERR Projekt - Evropska ustanova za jedrske raziskave
SNETP, c/o EDF


 
Pripravila:

mag. Maja Ferlinc
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje
e-naslov: maja.ferlinc@sbra.be


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini