Izvozni dan: Kako poslovati s Turčijo?, Ljubljana, 20. april 2016

torek, 12. april 2016
Vas zanima, kako uspešno poslovati s sedemdeset milijonskim turškim trgom?

Vabimo vas na Izvozni dan: Kako poslovati s Turčijo?, ki bo potekal v sredo, 20. aprila, v hotelu Radisson Blu Plaza, v Ljubljani, od 14.00 do 17.30 ure.

Turčija je za Slovenijo ena od treh  prioritetnih držav – partneric v letu 2016. Gre za gospodarsko velesilo, ki ponuja slovenskim podjetjem številne priložnosti. S Turčijo imamo tudi odlične letalske povezave, devet častnih konzulov v različnih mestih pa je pripravljeno pomagati slovenskim podjetjem pri prodoru na turški trg. Trenutno s Turčijo že posluje ali pa bi z njo želelo poslovati že več kot 300 slovenskih podjetij. Številni obiski turških gospodarskih delegacij v Sloveniji in tudi zadnji obisk častnih konzulov jasno kažejo tudi željo turškega gospodarstva po poslovanju s slovenskimi podjetji.
 
Program dogodka:
14.15 - 14.45
I. del - Kako lahko SPIRIT Slovenija, gospodarska diplomacija in druge inštitucije pomagajo pri vstopu na turški trg?
  • Predstavitev storitev javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike
Kje dobiti poslovne informacije in nasvete o tujih trgih? Kako pripraviti izvozni načrt, izvesti tržno raziskavo in se naučiti uspešno pogajati in prodajati? Kje pridobiti finančna sredstva za tržne raziskave in sejemske nastope? Kako lahko na enem mestu spoznate poslovno okolje in navežete poslovne stike s potencialnimi poslovnimi partnerji? (Mag. Mateja Gnidovec, Javna agencija SPIRIT Slovenija)
14.45 - 15.45
II. del - Kako poslovati na turškem trgu
  • Kako uspešno poslovati s Turčijo, kakšni so prvi koraki, kje dobiti prave informacije, kako se izogniti napakam in kakšne so perspektive slovenskih podjetij na turškem trgu  (predstavniki slovenskih podjetij, ki že poslujejo na turškem trgu, predstavniki gospodarske diplomacije in slovensko - turškega poslovnega kluba; Predvidena gosta: Selcuk Albayrak, poslovnež iz Turčije, ki ima podjetje tako v Turčiji, kot v Sloveniji in Željko Puljič, predsednik Slovensko - Turškega poslovnega sveta)
15.45 - 16. 15 
III. del - Kako se zavarovati pred valutnimi tveganji na turškem trgu in kako zavarovati terjatve do kupcev v Turčiji
  • Kako se zavarovati pred valutnimi tveganji - ščitenje turške lire
  • Kako zavarovati terjatev do kupcev na turškem trgu in s tem doseči tudi izboljšanje kreditne sposobnosti in lažji dostop do financiranja (Nataša Arko, direktorica prodaje in marketinga SID - Prve kreditne zavarovalnice d.d.)
16.15 - 17.30
Možnost individualnega svetovanja na info točkah


Vsi udeleženci dogodka bodo prejeli tudi posebno prilogo revije Start up Kapital Izvozni trgi na temo Turčija.
                                                                                                        
Udeležba je brezplačna.
 
Obvezna je prijava na dogodek na e-mail: janja.mumlek@slotur.com.
                           
Zaradi omejenega števila mest prosimo za čimprejšnjo prijavo, prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili do srede, 13. aprila 2016.
 
Zadnji rok za prijavo je ponedeljek, 18. april 2016 na e-mail: janja.mumlek@slotur.com.

Organizatorja dogodka: Revija Start up Kapital in Slotur – slovensko turški poslovni klub
Partnerji dogodka: Javna agencija SPIRIT Slovenija  - sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij; SID - Prva kreditna zavarovalnica d.d.