Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na gospodarski delegaciji v Ningbo, provinca Zheijang, Ljudska republika Kitajska v času od 8. do 11. junija 2018

petek, 30. marec 2018

Zveza: Slovenski nacionalni paviljon v okviru "4. China – CEEC Investment and Trade Expo 2018" v času od 8. do 11. junija 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v času od 8. junija do 11. junija 2018 v mednarodnem konferenčnem centru v Ningbo na Kitajskem, na podlagi izkazanega interesa podjetij, organizirala skupaj s kitajskim ministrstvom za trgovino (MOFCOM), Vlado Zheijang province in Vlado mesta Ningbo, udeležbo slovenskih podjetij v okviru gospodarske delegacije in nacionalnega paviljona.

Slovenija se bo letos predstavila s podjetji in njihovimi produkti in storitvami z naslednjih področij:
 1. Avtomobilska industrija (prednost imajo podjetja na področju elektrifikacije avtomobilske industrije)
 2. Letalska industrija (električna ultra lahka letala)
 3. Logistika (Luka Koper in mednarodni špediterji)
 4. Digitalizacija (pametna mesta).

SPIRT Slovenija bo v času Expa promovirala Slovenijo kot najrazvitejšo državo v skupini CEE (16), ki ima najvišji BDP ter stopnjo inovacij in znanstvenih dosežkov na prebivalca. Slovenija je že prepoznavna kot Hi -Tech lokacija, zato so zaželeni Hi -Tech razstavni produkti in predstavitev visokih tehnologij v okviru nacionalnega paviljona. Kitajska si želi v prihodnje še dodatno okrepiti obseg pretovora blaga od luke Ningbo preko luke Koper. Kljub temu, da iz leta v leto obseg pretovora blaga konstantno narašča, je za Kitajsko velikega pomena vzpostavitev dolgoročnega partnerstva med lukama zaradi cilja povečanja pretovora kitajskega blaga v državah Centralne in Vzhodne Evrope.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, ki so zainteresirana za udeležbo na gospodarski delegaciji, da se prijavijo:
 • razstavljavci najkasneje do 13. aprila 2018
 • obiskovalci najkasneje do 18. aprila 2018
na elektronski naslov tanja.drobnic@spiritslovenia.si.

Ob prijavi je potrebno predložiti:
 1. krajšo predstavitev podjetja in produkta (storitve) ali investicijskega projekta v angleščini in kitajščini,
 2. CV osebe, ki se bo udeležila gospodarske delegacije ter fotografijo za potrebe pridobivanja vize,
 3. kopijo potnega lista,
 4. kopijo mednarodnega zdravstvenega zavarovanja,
 5. izjavo, da bodo vsa vplačila in dostava potrdil o vplačilih udeležbe na gospodarski delegaciji izvedene do najkasneje 28.4.2018.

Ker bi želeli organizirati v naprej pripravljen razpored b2b srečanj s kitajskimi partnerji na slovenskem nacionalnem paviljonu ter program obiskov podjetij v Ningbo, vas prosimo za upoštevanje zgoraj navedenih rokov.

Dodatne informacije: ga. Tanja Drobnič, Sektor za spodbujanje internacionalizacije (tel.: 01 589 18 94).

Vabilo (pdf)