Javni poziv za udeležbo podjetij na 2. China - CEEC Investment and Trade Expo 2016 , 6. do 12. 6. 2016 v Ningbo, provinca Zheijang, Kitajska

sreda, 13. april 2016

Pričetek: 08.06.2016
Zaključek: 12.06.2016
Lokacija: Ningbo, LR Kitajska

SPIRIT Slovenija bo v mednarodnem konferenčnem centru v Ningbo na Kitajskem skupaj s kitajskim ministrstvom za trgovino (MOFCOM), Vlado Zheijang province in Vlado mesta Ninbo organizirala udeležbo slovenskih podjetij v okviru naslednjih aktivnosti Expa:
 
  • 3. skupna konferenca agencij za promocijo investicij Kitajske in držav CEE,
  • 2. simpozij o investicijskem sodelovanju,
  • 3. forum lokalnih voditeljev (županov) Kitajske in CEEC,
  • 3. seminar o ekonomsko-trgovinskem sodelovanju med trgovinskimi zbornicami Kitajske in CEEC,
  • 2. srečanje podjetij s področja e-trgovine,
  • Sejem končnih proizvodov,
  • Razstava visokih tehnologij,
  • 3. forum Kitajska – CEEC s področja izobraževanja,
  • 3. srečanje s področja sodelovanja v turizmu.

Slovenska gospodarska delegacija bo predstavila svoje investicijske projekte in predloge za poslovno povezovanje s partnerji iz držav Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske predvsem s področja visokih tehnologij, inovativnih produktov in storitev ter njihovega prenosa v gospodarstvo omenjenih držav. Dodatno bo predstavljena ponudba Slovenije  na področju zimske športne infrastrukture in s tem partnerstva s Kitajsko pri učinkoviti in uspešni pripravi na izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2022 v Pekingu in provinci Hebei. SPIRIT Slovenija je z namenom uspešne udeležbe podjetij na investicijskem in trgovinskem sejmu v Ningbo ponovno okrepila sodelovanje z ITTN, ki ima svoj sedež v Pekingu (International Transfer Technology Network). Agencija je skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana in JT Business Development, slovenskim podjetjem v Hong Kongu, ki je član mednarodnega komiteja ITTN, oblikovala ponudbo za pisarno ITTN v Sloveniji.

Organizator na kitajski strani omogoča udeležencem Expa izdatne ugodnosti in popuste, zato je cena celotnega paketa udeležbe za člana slovenske delegacije 1.400,00 €. V ceno je vključena viza za Kitajsko, prevoz iz Ljubljane do Budimpešte in nazaj z avtobusom, direktna povratna letalska karta Budimpešta – Ningbo - Budimpešta. Dodatno so s strani organizatorja na kitajski strani zagotovljeni in plačani vsi lokalni prevozi od letališča do hotela ter od hotela do mednarodnega konferenčnega in razstavnega centra (dnevno), zagotovljen je brezplačni razstavni prostor v mednarodnem konferenčnem centru (12 razstavnih prostorov). V ceno je vključeno plačilo hotela, saj bodo udeleženci gospodarske delegacije nastanjeni v hotelu Sheraton Ningbo, kjer bo zagotovljenih pet nočitev z zajtrkom, s prostim dostopom do interneta preko WIFI in kabla, brezplačne uporabe bazena in telovadnice. Odhod udeležencev gospodarske delegacije na Kitajsko bo 6. 6. 2016 ter povratek v domovino 12. 6. 2016.

Osnutek programa

Lokacija: Mednarodni konferenčni in razstavni center
 
6. 6. 2016 Ponedeljek Odhod z avtobusom iz Ljubljane do Budimpešte, direkten čarter let iz Budimpešte do Ningbo
7. 6. 2016 Torek Prihod v Hotel Sheraton v Ningbo
8. 6. 2016 Sreda Slovenski razstavni prostor in tehnološka razstava & vzporedne aktivnosti
9. 6. 2016 Četrtek Slovenski razstavni prostor in tehnološka razstava & vzporedne aktivnosti
10. 6. 2016 Petek Slovenski razstavni prostor in tehnološka razstava & vzporedne aktivnosti
11. 6. 2016  Sobota Slovenski razstavni prostor in tehnološka razstava & vzporedne aktivnosti
12. 6. 2016 Nedelja Odhod iz Ningbo z direktnim letom do Budimpešte, prevoz z avtobusom iz Budimpešte do Ljubljane

*Nastanitev v Sheraton Ningbo Hotel (5 zvezdic). Naslov: Ba La Ba La (Cai Hong Bei Lu), Jiangdong, Ningbo, Zhejiang, Kitajska, 315040, Telefon:+86 574 8768 8688

Pridržujemo si pravico do dopolnitve programa do odhoda.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, ki so zainteresirana za udeležbo na gospodarski delegaciji, da se prijavijo kot razstavljavci najkasneje do 19. aprila 2016 ali kot obiskovalci najkasneje do 26. aprila 2016 na elektronski naslov tanja.drobnic@spiritslovenia.si. Pri tem pa navedite, katera od zgoraj navedenih aktivnosti vas bo še posebej zanimala. Ob prijavi je potrebno posredovati profil podjetja (v angleškem jeziku) in CV s fotografijo osebe, ki se bo udeležila poslovne delegacije.

Dodatne informacije: ga. Tanja Drobnič, Sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij (tel. 01 589 18 94).