Javno povabilo podjetjem za udeležbo na predstavitvi slovenskega dizajna v Milanu - Slovenia Design Showroom 2016, 16. maj - 17. junij 2016

petek, 15. april 2016

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Lesarskim grozdom, Ministrstvom za zunanje zadeve, Gospodarskim uradom Milano, STO Milano ter italijanskimi partnerji organizirata enomesečno razstavo »Slovenia Design Showroom 2016«, ki bo potekala med 16. majem in 17. junijem 2016 v Milanu.

K sodelovanju na razstavi vabimo slovenska podjetja lesne in pohištvene dejavnosti in z interierom povezanih dejavnosti, ki imajo vrhunsko oblikovane izdelke oz. so prejeli domačo ali mednarodno nagrado ali priznanje za oblikovanje ali inovativnost.

Namen showrooma je na zahtevnem in obetavnem italijanskem tržišču predstaviti slovenske izdelke, ki jih odlikuje prepoznavno oblikovanje, inovativnost ter nadpovprečna dodana vrednost. Enomesečna razstava, ki bo postavljena na ugledni lokaciji v Milanu v času mednarodno znanega Triennala, je zagotovo učinkovit in zaželen način predstavitve. Showroom bo predstavljal tako prostor za razstavo izdelkov podjetij kot tudi kot mesto povezovanja z ciljnimi skupinami, med katere sodijo italijanski oblikovalci in arhitekti ter trgovski agenti in podjetja, ki iščejo nadpovprečne izdelke primerne za italijanski trg.

Razstava bo organizirana med 16. majem in 17. junijem 2016, v času Triennala Milano, ki poteka od 2. aprila do 12. septembra letos pod naslovom “21st Century. Design After Design”. Lokacija slovenske razstave je predvidena v arhitekturnem ateljeju z 90 m2 površine na ulici Saffi 9 (s predvideno dodatno možnostjo uporabe notranjega dvorišča) in se nahaja v starem mestnem jedru (okoliš Cadorna) v neposredni bližini samega Triennala. Predvidena je udeležba najmanj 10 in največ 20 slovenskih podjetij. V okviru razstave so načrtovani vsaj štirje posebni dogodki, ki bodo imeli promocijsko, poslovno ali strokovno vsebino.

S tem povabilom vabimo zainteresirana podjetja, da na showroomu predstavijo svoj proizvod. V okviru showrooma zagotavljamo najem neopremljenega razstavnega prostora z vključenimi električnimi priključki, organizacijo vsaj štirih posebnih dogodkov na lokaciji showrooma, prisotnost osebja za čas dogodkov, osnovno varovanje prostora, ciljne promocijske aktivnosti na slovenskem in italijanskem področju in pripravo marketinško komunikacijskih materialov.

Prijave bomo sprejemali do petka, 22. aprila 2016, do 15. ure. Programski odbor odobri sodelovanje na sejmu samo tistim podjetjem, katerih izdelki ustrezajo vsebini in konceptu showrooma. V celoti izpolnjeno prijavnico posredujte v skenirani obliki na e-naslov: grozd@sloles.com.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete predstavnika koordinatorjev predstavitve: g. Bernarda Likarja, Tel: (01) 5898284, e-naslov: grozd@sloles.com ali Mojco Osojnik, GSM: (041) 609 889, e-naslov: mojca.osojnik@gzs.si.

Elektronski dokumenti: Splošni pogoji

Aktivnost je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.