Javno povabilo podjetjem za udeležbo na sejmu LIGNA, 10. do 14. maj 2021, Hannover, Nemčija

petek, 02. oktober 2020
 

Obvestilo o odpovedi sejma

21. april 2021

Obveščamo vas, da je sejem v letu 2021 odpovedan. Organizator sejma načrtuje izvedbo sejemskega dogodka ponovno v letu 2023, in sicer v terminu od 15. do 19. maja 2023.

Sporočilo za javnost organizatorja sejma (pdf)
 

Obvestilo o spremenjenem terminu sejma

9. september 2020

Orgnizator je izvedbo sejma preložil. Potekal bo od 27. septembra do 1. oktobra 2021.

Obvestilo organizatorja sejma
 

 

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu LIGNA, ki bo potekal od 10. do 14. maja 2021 v Hannovru, Nemčija.

Sejem LIGNA je namenjen predstavitvi strojev, tehnologij in opreme za obdelavo lesa. Produktne skupine izdelkov na sejmu so: stroji, oprema in tehnologije za primarno in sekundarno obdelavo lesa, tehnologije za površinsko obdelavo lesa, tehnologije in stroji ter oprema za razrez lesa, strojna oprema, lesna biomasa, avtomatizacija procesov obdelave lesa, tehnologije in oprema za proizvodnjo in obdelavo lesa za konstrukcije, oprema za gozdarstvo.

Glavni vsebinski poudarki na sejmu LIGNA 2021 bodo: Green material processing, Wodworking transformation, Prefab builiding processes.

Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.ligna.de/en.

SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v okviru aktivnosti za skupinsko predstavitev na sejmu LIGNA:

  • izvedla organizacijo sejemskega dogodka in koordinacijo aktivnosti z udeleženci,
  • poskrbela za pozicioniranje krovne blagovne znamke Slovenia Green, Creative, Smart.
  • namenila finančna sredstva v predvideni višini 140.000 EUR za kritje stroškov najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog.


Podjetja, ki se bodo predstavila v okviru skupinske predstavitve na sejmu LIGNA, krijejo stroške:

  • postavitve razstavnega prostora,
  • prevoza eksponatov in ostale stroške.


Končno razporeditev podjetij na skupnem razstavnem prostoru bo pripravila oziroma potrdila SPIRIT Slovenija, javna agencija. Skupinska stojnica bo konstrukcijsko in grafično poenotena. Postavitev skupinske stojnice bo izvedel skupen izvajalec postavitve, ki ga izberejo podjetja.

Prijave bomo sprejemali do zapolnitve razpoložljivega razstavnega prostora oziroma do spodaj navedenega roka za elektronsko prijavo.

Prijavnica za udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu LIGNA je dostopna na spletni povezavi.

Ostale podrobnosti glede oddaje elektronske in fizične prijave so navedene v splošnih pogojih sodelovanja na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu.

Zadnji rok za prejem elektronske prijave na SPIRIT Slovenija, javna agencija je sreda, 14. oktober 2020.

Za dodatne informacije lahko pokličete g. Matjaža Rovana na tel. št.: 01 53 09 828, e-pošta: matjaz.rovan@spiritslovenia.si.