Južnokorejski SK HYNIX je v Belorusiji odprl nov tehnološki center za programsko opremo

sreda, 10. oktober 2018

Južnokorejska družba SK Hynix je septembra 2018 v Minsku odprla center za raziskave in razvoj za programsko opremo pod lastno blagovno znamko. Beloruski razvojni center za raziskave in razvoj je edino predstavništvo podjetja v vzhodni Evropi. To je prva večja investicija korejskega podjetja na IKT trgu v Belorusiji. Otvoritvene slovesnosti so se med drugim udeležili tudi direktor Hi-Tech Parka Vsevolod Yanchevsky, podpredsednik podjetja SK Hynix Jason Lee, veleposlanik Republike Koreje v Belorusiji Kim Yong Ho in namestnik predsednika Državnega komiteja za znanost in tehnologijo Sergej Shcherbakov.

Prihod vrhunskih svetovnih podjetij v Belorusijo je posledica uredbe o razvoju digitalnega gospodarstva, ki ga je podpisal beloruski predsednik. Družba SK Hynix v Belorusiji zaposluje okoli 180 strokovnjakov, v prihodnje pa se bo njihovo število še povečalo.

Družba SK Hynix je ena izmed največjih in najbolj uglednih podjetij v Južni Koreji. Je najhitreje rastoči proizvajalec mikročipov in operacijskih pomnilnikov na svetu. Njene rešitve uporabljajo izdelki, ki jih izdelujejo Apple, Microsoft, LG, HP, Dell in Asus. Družba je imela konec leta 2017 22.139 zaposlenih in je ustvarila približno 24 mlrd EUR prihodkov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1949 in ima sedež v južnokorejskem mestu Icheon.

Vir: Business World Agency

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT