Kako poslati pošiljko v Rusijo

torek, 25. april 2023


Zaradi trenutnega geopolitičnega ozračja večina dostavnih storitev (DHL, FedEx, UPS) ne dostavlja več v Rusijo. Obstaja pa več podjetij, ki vam kljub temu lahko pomagajo.
 

Podjetja, ki dostavljajo v Rusijo:

 

BXB by Boxberry

Boxberry je rusko dostavno podjetje, ki je pred kratkim začelo pošiljati pošiljke v tujino. Pravzaprav gre za storitev B2C, zato običajno organizira dostavo za spletne trgovine in druge oblike poslovanja. Vendar pa so predstavniki podjetja potrdili, da lahko pod določenimi pogoji pošljejo paket tudi od posameznika do posameznika. Potrebujete povezave do vseh predmetov, ki jih pošiljate. Ti dokumenti so potrebni, da lahko vaša pošiljka preide skozi carino.

Naslovnik (prejemnik) mora imeti račun na spletnem mestu Boxberry, registriran s podatki iz potnega lista in telefonsko številko. Vsi naslednji koraki bodo opravljeni prek prejemnikovega računa.

Račun Boxberry omogoča plačilo dostave samo z rusko bančno kartico, vendar se lahko individualno obrnete na službo in nastavite plačilo s sistemom PayPal ali pa plača prejemnik. Vsa obvestila o pošiljki bodo poslana na kontaktne podatke, ki ste jih navedli v računu.

BXB dobavlja v Rusijo iz ZDA, Nemčije, Indije in Turčije. Na primer, dostava 2-kilogramskega paketa iz ZDA (skladišče v New Jerseyju) v Moskvo traja 16-22 dni in stane približno 40 dolarjev.
 

CDEK

CDEK je lahko rešitev, če morate poslati dokumente. To je edina vrsta pošiljk, ki jih to podjetje dostavlja. Če želite poslati dokumente, se morate obrniti na lokalno pisarno po telefonu ali e-pošti, navedeni na spletni strani. Upoštevajte tudi, da osebnih dokumentov, na primer potnih listov, ni mogoče poslati. Enako velja za bančne kartice, položnice, obveznice, delnice, koledarje, reklamno gradivo, portrete, zvezke in tako naprej - CDEK jih ne bo dostavil.

CDEK deluje v naslednjih državah: ZDA, Združeno kraljestvo, Portugalska, Španija, Finska, Italija, Azerbajdžan, Gruzija, Uzbekistan, Turčija, ZAE, Vietnam, Izrael, Poljska, Francija, Kitajska, Nemčija in Južna Koreja.

 
Foto: klops.ru

Viri: 

Pripravil:

Vladimir Putkin
RSB CLUB MSK
e-naslov: vvptlt@list.ru

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini