Kako poslovati z Nizozemsko

četrtek, 20. maj 2021
 
Nizozemska ni ravno prva izbira slovenskih izvoznikov, ko se odločajo za nove trge. Ni najbližji trg, poleg tega pa ni enostaven. Konkurenca je zelo huda, klasične industrije je primerjalno manj (cca 18 % GDP), zaradi pristanišč in s tem povezane bogate trgovske zgodovine je Nizozemska evropsko transportno vozlišče. Vendar so v njenem gospodarstvu močno uveljavljeni tudi novodobni gospodarski sektorji.
 
Nizozemci so že dobro razvili tehnologije in rešitve na področju upravljanja voda, intenzivno implementirajo trajnostne tehnologije, krožno gospodarstvo. Vlada spodbuja uporabo/gradnjo energetsko nevtralnih hiš. Dobro je razvit tudi trg zdravstva in rekreacije. Vse to so področja, kjer so dobrodošli novi inovativni produkti in rešitve.  
 
Katere so še pomembne posebnosti Nizozemske? Kaj veste o poslovni kulturi Nizozemcev? Kako se lotiti tega trga v primanjkljaju mednarodnih sejmov?
 
O tem in še čem bodo spregovorili gostje na webinarju o poslovanju z Nizozemsko v sredo, 26. maja 2021 ob 8.00. Z nami bodo Nizozemci s poznavanjem Slovenije ter slovenski predstavniki podjetij z izkušnjami poslovanja z Nizozemsko.
 
Program bo potekal tako:
8.00 Pozdravni nagovor
Matej Rogelj, direktor centra za mednarodno poslovanje na GZS
8.05 Poslovanje z Nizozemsko
Karin von Rooyen-Winkelman, častna konzulka RS na Nizozemskem
Marc von Rijnsoever, odvetnik v nizozemski odvetniški pisarni KienhuisHoving
8.25
Nizozemska kot odskočna deska za globalne trge
Lex de Grijs
8.35 Izmenjava izkušenj in dobrih praks med podjetji, ki že sodelujejo z Nizozemsko
Dare Slabe, vodja prodaje, TERMOPLASTI-PLAMA d.o.o. 
Tatjana Puklavec, Puklavec Family Wines d.o.o.
9.10 Razlogi za ustanovitev podjetja na Nizozemskem
Maja Bolè, odvetnica v nizozemski odvetniški pisarni TaylorWessing
9.25 Zaključek

 
 Seminar bo potekal delno v slovenščini, delno v angleščini brez prevajanja. Med webinarjem bo tudi možnost za vprašanja.
 
Prijave sprejemamo preko e-prijavnice do vključno 24. maja 2021. Zoom povezavo na dogodek pošljemo prijavljenim dan pred dogodkom. Udeležba na webinarju je brezplačna.
 
Vabljeni k udeležbi!
 
Kontakt:
Vanja Bele, Vanja.bele@gzs.si, 01 5898 113
Petra Ambrožič, Petra.Ambrozic@spiritslovenia.si, 01 5891 881