Keramična namizna in kuhinjska posoda – začetek delnega vmesnega pregleda proti-dampinških dajatev na uvoz iz Kitajske

četrtek, 13. april 2017

 
V Uradnem listu EU, serija C, št. 117 z dne 12.4.2017, je bilo objavljeno obvestilo o začetku delnega vmesnega pregleda protidampinških ukrepov na uvoz keramične namizne in kuhinjske posode s poreklom iz Kitajske.
 
Pregled je omejen na ponovno preučitev obsega izdelkov, za katere velja protidampinška dajatev. Vložnik zahtevka za pregled zahteva izključitev keramičnih rezalnikov, keramičnih ribežnov, keramičnih škarij, keramičnih strgal, keramičnih brusilcev in keramičnih kavnih mlinčkov s področja uporabe trenutnih protidampinških ukrepov.
 
Trenutni proti-dampinški ukrepi veljajo na podlagi Izvedbene uredbe Komisije (EU) št. 412/2013 z dne 13. maja 2013.
 
Zainteresirane strani so vabljene, da izrazijo svoja stališča ter predložijo informacije in dokaze v roku 37 dni od datuma objave obvestila v Uradnem listu EU, ob upoštevanju določb tega obvestila.
 
Zainteresirane strani so ne glede na to, ali se odločijo sodelovati v preiskavi hkrati tudi vabljene, da svoja mnenja in stališča posredujejo tudi Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo na e-mail naslov marjeta.bajt@gov.si, in sicer kadarkoli do zaključka postopka. Mnenja in stališča bodo ministrstvu v pomoč pri pripravi stališča Republike Slovenije v nadaljnjem postopku obravnave predloga glede protidampinških ukrepov.