Kitajski Jingdong Group je ustanovil Inštitut za razvoj pametnih mest

sreda, 03. oktober 2018

Jingdong Group (JD.com), kitajski gigant na področju e-poslovanja, je septembra 2018 ustanovil Inštitut za pametna mesta (Smart City Research Institute). Novi inštitut, ki ima sedež v mestu Ninjang, bo s pomočjo blockchain tehnologije in umetne inteligence razvijal "pametna mesta". Delovanje inštituta bo vplivalo na celotno vzhodno-kitajsko regijo. Prednostne naloge inštituta so razvoj naprednih inteligentnih rešitev na področju urbanega okolja, prevoza, planiranja, porabe energije, trgovine, varnosti, zdravstvenega varstva, kreditnih mest in e-uprave.

JD.com je uvedel uporabo blockchain tehnologije v različne segmente poslovanja, od logistike in dobavnih verig, do izdajanja vrednostnih papirjev. Avgusta 2018 je JD.com predstavil svojo novo Blockchain storitev. Novo orodje, imenovano JD Blockchain Open Platform, bo podjetjem omogočilo razvoj, gostovanje in implementacijo blockchain rešitev, ne a bi za to morali posebej razvijati posebno tehnologijo. Avgusta 2018 je JD.com izdal tudi "Belo knjigo o pametnih mestih", saj želi pomagati vladi pri ustvarjanju novega modela upravljanja mest.

JD.com Inc. je podjetje, ki deluje na področju e-poslovanja in uporabnikom ponuja spletne maloprodajne storitve prek mobilnih aplikacij in spletne strani www.jd.com. Je član Fortune Global 500 in ponuja širok izbor storitev. Družba deluje v dveh segmentih; JD Mall in New Businesses. Segment JD Mall predstavlja osnovno dejavnost e-poslovanja, segment New Businesses pa vključuje storitve tretjih strank predvsem prek svojih spletnih mest in mobilnih aplikacij ter tehnološke storitve. Podjetje JD.com je bilo ustanovljeno 18. junija 1998 in ima sedež v Pekingu na Kitajskem. V letu 2017 je imelo podjetje 157.831 zaposlenih in je ustvarilo 47,4 mlrd EUR prihodkov.
 
Vir: The Cointelegraph
 
Več informacij o globalnih trendih na področju IKT