Kitajski proizvajalci pohištva se povezujejo s Pakistanom

sreda, 14. november 2018

Kitajski proizvajalci pohištva želijo s skupnimi vlaganji zgraditi nove tovarne pohištva v Pakistanu, istočasno pa vzpostaviti pakistanske trgovine s pohištvom v različnih mestih Kitajske. S tem nameravajo spodbujati trgovino s pohištvom med obema državama.

Z namenom večjega gospodarskega sodelovanja je pred kratkim Kitajsko obiskala pakistanska delegacija, kjer so kitajski vlagatelji in vlada pokazali veliko zanimanje za naložbe v Pakistanu in razpravljali o skupnih vlaganjih v različnih sektorjih, vključno s pohištvenim.

Pakistanski proizvajalci pohištva se poleg tradicionalnega in ročno izdelanega pohištva vse bolj osredotočajo na sodobno proizvodnjo, inovativnost in na sodobne linije. Prizadevajo si za diverzifikacijo izvoza, zato iščjo nove partnerje za poslovanje. Pakistan izvozi letno za 7 do 10 mio EUR pohištva, kar pa ne odraža dejanskega potenciala industrije. Kitajska tehnologija bi lahko pomagala nadgraditi pakistanski pohištveni sektor, da bi tako izkoristili še neizkoriščene zmogljivosti.

Pakistanski pohištveni sektor si prizadeva pospeševati izvoz ne samo na Kitajsko, temveč tudi na druge pommebne trge, kot so Združeno kraljestvo, Nemčija, Španija, Avstrija, Portugalska, Francija in Italija.

Vir: The Saudi Gazette

Več informacij o globalnih trendih na področju lesne industrije