Konferenca o trženju inovacij, Ljubljana, 21. oktober 2019

četrtek, 17. oktober 2019

SDBP, Slovensko nizozemsko poslovno združenje, skupaj s partnerji SPIRIT Slovenija, javno agencijo in Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani, na povabilo Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije organizira v ponedeljek, 21. oktobra 2019 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani enodnevno konferenco o trženju inovacij.

Skupaj z našimi nizozemskimi partnerji, Growfield in Univerzo Nyenrode, želimo predstaviti nizozemski pristop k inovacijam, ki izhaja iz resničnih tržnih priložnosti in reševanja ključnih poslovnih izzivov, še preden določimo končno tehnično rešitev. Konferenca predstavlja začetek stalne platforme med državama, ki slovenskim izumiteljem in inovativnim podjetjem omogoča dostop do nizozemskih podjetij, ki iščejo rešitve, in obratno. V bližnji prihodnosti se bo razširila tudi na druge države.

Med konferenco bo prikazano več zanimivih primerov dobrih praks.

Poleg govorov naprednih podjetnikov in drugih vidnih govorcev, temelji konferenca na treh obsežnih panelih in zaključni okrogli mizi:
 
  • Komercializacija inovacij
Ta tema pojasni načela komercializacije inovacij s startupi in majhnimi podjetji, tako kot tudi inovacije z večjimi korporacijami. Osrednja točka naslavlja težave in rešitve v slovenskem okolju za podjetništvo in inovacije. Govorniki bodo z nami delili svoje misli kako vzpostaviti smiselno podjetništvo.
 
Raziskovalno vprašanje: "Kaj je ključ dragocene inovacijske prakse?"
 
  • Prihodnost življenjskega okolja
Ta tema se osredotoča na prikaz potenciala naših prihodnjih domov in delovnih mest ter tega, kako je naš »environmental footprint«, okoljski odtis,  bistven del te prihodnosti. Nadaljnji razvoj krožnega gospodarstva od nas zahteva učinkovito rabo naših naravnih virov in napredno celostno razmišljanje o življenjskem ciklu naših virov. Na koncu to vpliva na našo vitalnost: zdravje  in dobro počutje naslednjih generacij določa harmonija med delovnim in življenjskim okoljem ljudi.

Ta razprava obravnava raziskovalno vprašanje: "Kateri so novi parametri naše vitalnosti?"
 
  • Prihodnost pametnih povezav
Ta tema obravnava način, kako je družba povezana, s ciljem povečati blaginjo naših mest, državljanov in narave. Ker so potovanja vse cenejša in »kapitalski turizem« hitro narašča, postaja vprašanje, kako države organizirajo in upravljajo povezave, vse pomembnejše. Potrebujemo vizijo za to, kako koristno uporabiti podatke za skupnosti, kako (se) učinkovito prevažati in kako naj IoT, Internet stvari, odigra vlogo pri medsebojnem komuniciranju in poslovanju. Raziskovalno vprašanje je torej:
 
"Katera so načela oblikovanja pametnih povezav?"

Dogodek je zasnovan kot resnično hibridni dogodek, ki učinkovito premošča razdalje in čas. Vključuje in povezuje lokalne in oddaljene govorce ter lokalno in oddaljeno občinstvo, vsi pa smo vabljeni k »online« sodelovanju z vprašanji in mnenji.

Uvedbo okolja za digitalno poslovno sodelovanje »Digital Business Collaboration Environment powered by MiTeam DXP«, dogodek pomeni tudi začetek nastajanja inovativne sodelovalne skupnosti in povezovanja podjetij ter drugih deležnikov za izmenjavo znanja, informacij in idej iz vseh zornih kotov razvoja izdelkov, storitev in trga, s poudarkom na komercializaciji inovacij.

Resnično se veselimo, da vas lahko povabimo, da se te izjemne konference udeležite fizično na lokaciji dogodka ali »online« na daljavo! Na kakšni način boste z nami, izberite ob registraciji. Za fizično udeležbo pohitite z registracijo, saj je preostalih prostih mest malo!

Registracijo v »Digital Business Collaboration Environment« in na dogodek boste dokončali z vnosom in potrditvijo gesla po vaši izbiri, potrditev možnosti vaše fizične udeležbe pa boste prejeli najkasneje do četrtka 17. oktobra 2019. Za interaktivno udeležbo na daljavo je pogoj samo predhodna registracija v Digitalno poslovno sodelovalno okolje.

Prijava

Dodatne informacije:
Tičo Zupančič
Slovene Dutch Business Platform
E: tico.zupancic@sdbp.eu