Konferenca za boljšo prihodnost žensk

ponedeljek, 11. marec 2024


V četrtek, 7. marca, je potekala konferenca Ženske in prihodnost, posvečena opolnomočenju žensk. SLO CRO Poslovni klub je bil partner dogodka, katerega iniciatorka je bila direktorica podjetja Valores Irena Linasi, ki je v uvodnem govoru z gosti delila podrobnosti iz svojih poslovnih začetkov in o preprekah, na katere je naletele na tej poti. Dejala je, da je za žensko neodvisnost nujna finančna pismenost, saj je tudi sama na ta način dosegla visoke cilje v življenju. Z razvojem svojega podjetja v Valores school ženskam ponuja možnost, da prevzamejo nadzor nad svojimi financami in pridobijo kompetence na tem področju.

Na konferenci, ki jo je odlično moderirala futurologinja Sanela Dropulić, so gostje panela razpravljali o neenakostih žensk v družbi, poklicu in ekonomiji ter korakih za boljše razumevanje, dialog in spodbujanje sodelovanja za skupni napredek.

Podjetniki, kot so Mirela Relković, Ivana Stojanović, Helena Fjorović in članica Kluba Sanja Mateša iz OD Mateša&Kapitan, so delili nasvete o finančni pismenosti, investiranju in strategijah za stabilno prihodnost.

Drugi panel z vidnimi gosti z različnih področij podjetništva, kot so direktorica Petrola na Hrvaškem Simona Kostrevc, podjetnica Antonija Tretinjak, Peter Martinko, srbska influencerka Nastasja Nedimović ter predsednik SLO CRO Poslovnega kluba Saša Muminović, se je osredotočil na uravnoteženje kariere, družinskih obveznosti in družinske podpore ženskam.

Konferenca je bila poslušalcem v navdih, ponudila pa je tudi informacije in orodja, ki ženskam nuijo možnost da se spopadejo s sodobnimi izzivi, da dosežejo svoje cilje in ustvarijo pozitivne spremembe v življenju.  
Pripravil:

SLO CRO Poslovni klub
e-naslov: poslovniklub@slo-cro-klub.hr