Koordinacija razvoja potencialnih projektov, povezanih s H2 Slovenija - Hrvaška

ponedeljek, 23. november 2020

Vodik (H2) dobiva v zadnjem času vse pomembnejšo vlogo, še posebej, ko gre za nadomestitev fosilnih goriv. Glede na povečan interes slovenskih podjetij, ki imajo proizvodne obrate v Republiki Hrvaški,

Veleposlaništvo Republike Slovenije in Hrvaško združenje za razvoj vodikovih gorivnih celic vabita vse zainteresirane iz Republike Slovenije na delovno in operativno srečanje z naslovom "Koordinacija razvoja potencialnih projektov, povezanih s H2 Slovenija - Hrvaška".

Koordinacija bo potekala 26. novembra od 10:00 v hotelu ESPLANADE v Zagrebu, Republika Hrvaška in sicer ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov (omejeno število udeležencev). Za vse ostale zainteresirane pa bo možnost spremljanja koordinacije prek povezave ZOOM.

Srečanje je pomembno za opredelitev interesa, povezovanja projektnih skupin, ki se v okviru smernic EU zanimajo za projekte povezane z vodikom in sicer od proizvodnje, distribucije, prodaje, izdelave opreme, postavljanja ustreznih polnilnic in do prilagoditev lastnih proizvodnih zmogljivosti v smeri uporabe vodika pri dosegi ciljev energetske učinkovitosti v Republiki Hrvaški.

Od slovenskih podjetij so aktivno udeležbo že potrdila nekatera slovenske podjetja, ki imajo proizvodne obrate v Republiki Hrvaški.

Vljudno prosimo, da vaš interes za udeležbo na koordinaciji sporočite do srede, 25. novembra 2020, do konca dneva ekonomskemu svetovalcu na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu.

Bernard Šrajner, ekonomski svetovalec
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu
M: HR: +385 91 202 66 22
M: SI: +386 51 602 214
E: bernard.srajner@gov.si