Koronavirus v Ohiu in drugih državah ZDA

ponedeljek, 17. avgust 2020


V času pandemije koronavirusa po svetu so ZDA najbolj prizadeta država. A med 50-imi zveznimi državami so prav tako velike razlike.

Po času umirjanja in ponovnega zagona življenja v ZDA (back to new normal) je prišlo do povečanja okužb s koronavirusom v treh (najbolj popularnih) državah ZDA – Kaliforniji, Floridi in Teksasu. Sledijo jim država New York z NYC, New Jersey, Connecticut, Nevada …

Država Ohio, v kateri ima sedež tudi Slovenian American Business Association – SABA (mesto Cleveland), je med okužbami v drugi polovici tabele in to proti koncu. Vlada Ohia je že v začetku sprejela restriktivne poteze in s tem zajezila porast okužb. Tudi ponovno odpiranje restavracij je še vedno pod strogo kontrolo pristojnih organov.

Omenjeno vpliva tudi na gospodarsko sliko, ki bo v prej omenjenih državah privedla do ponovnih restrikcij (upamo le, da ne tudi do lockdown), dočim v Ohiu prihaja do ponovnega zagona produkcije in odprtja novih tovarn (Lordstown – tudi v partnerstvu s podjetjem iz Slovenije).

V tej zvezi upamo, da bodo potencialni poslovni interesenti upoštevali (spremljali) razvoj pandemije v ZDA in v določenih odločitvah pregledali tudi lokalno – državno situacijo za ponovni razvoj ali pogon gospodarstva. Slovenian American Business Association (SABA) je pri teh odločitvah seveda pripravljena svetovati.

Pripravil:
Jurček Žmauc, predsednik SABA
Slovenian American Business Association
E: jurcek.zmauc@sloaba.com