L'Oréal se je zavezal k uporabi reciklirane plastike v embalaži do leta 2030

torek, 30. junij 2020

Francosko podjetje z izdelki za osebno nego L'Oréal se je zavezalo, da bo do leta 2030 za pakiranje vseh svojih izdelkov uporabljalo reciklirano plastiko ali plastiko na biološki osnovi. Dana odločitev je del novega programa za trajnostni razvoj »L'Oréal za prihodnost«, v katerem so določeni najnovejši cilji podjetja do 2030. L'Oréal želi spodbuditi svojo zavezanost k trajnosti in vključenosti.

Predsednik in izvršni direktor L'Oréala, Jean-Paul Agon, je dejal: »Trajnostna revolucija L’Oréala vstopa v novo dobo. Izzivi, s katerimi se sooča naš planet, so brez primere. Zato je nujno, da pospešimo naša prizadevanja za ohranjanje varnega operativnega prostora za človeštvo. To počnemo tako v lastnem poslovanju kot tudi v našem prispevku družbi na splošno. Zavedamo se, da nas največji izzivi še čakajo, a L’Oréal bo ostal zvest svojim ambicijam: poslovati znotraj mej našega planeta«.

Reuters je poročal, da L'Oréal načrtuje, da bo v naslednjih desetih letih celovito prenovil pakiranje lepotnih izdelkov in dosegel, da bodo vse plastične embalaže izdelane iz reciklirane plastike ali naravnih derivatov. L'Oreal poleg tega sodeluje z dobavitelji na področju surovin in tehnik recikliranja.

Podjetje je razvilo tudi sistem oznak, ki ocenjujejo vpliv, ki ga ima izdelek na okolje in družbo. Sistem z oceno na lestvici od A do E želi omogočiti potrošnikom bolj trajnostne odločitve.

V L'Oréalu bodo prav tako namenili 150 milijonov EUR za reševanje nujnih družbenih in okoljskih izzivov.

Tudi italijansko podjetje Ferrero Group se je oktobra 2019 zavezalo k 100-odstotni ponovni uporabi embalaže do leta 2025 preko recikliranja ali kompostiranja.

Vir: MarketLine News