LG s prvim očem prijaznim ekranom Eyesafe® na svetu

petek, 08. januar 2021

LG Display, vodilni inovator na področju zaslonskih tehnologij in eden največjih proizvajalcev zaslonov in Eyesafe® vodilni globalni razvijalec rešitev z nižjim deležem modre svetlobe pri elektronskih izdelkih, sta na letošnjem tehnološkem sejmu CES 2021 predstavila prvi televizijski zaslon s certifikatom Eyesafe®.

Novi televizijski zaslon s certifikatom bo uporabljen za 65 palični televizijski sprejemnik OLED, ki je bil zasnovan tako, da ustreza zahtevam glede nizkih emisij modre svetlobe in optimalnih barvnih lastnosti.

LG Display pričakuje, da bo v letu 2021 razvitih več modelov televizijskih zaslonov v skladu s standardi Eyesafe®, saj bo industrija proizvodnje zaslonov želela končnim potrošnikom sporočiti, da jo skrbi za njihovo varnost in zdravje.

Dobrodošla novica o varnih zaslonih prihaja v času, ko se po vsem svetu podaljšuje povprečni čas, ki ga ljudje preživimo pred ekrani. Trend naraščanja števila ur, preživetih pred zasloni, tako televizijskimi, zasloni pametnih telefonov, prenosnikov kot tudi ostalih naprav, je namreč v času pandemije korona virusa izrazito prisoten. Samo v ZDA naj bi po podatkih raziskovalnega podjetja Nielsen, povprečno dnevno število ur, ki jih posameznik preživi pred ekrani krepko presegalo 13 ur.

Eyesafe® Display Standard je vodilni nabor zdravstvenih standardov, namenjen sektorju proizvodnje elektronski naprav za široko rabo, ki so bili razviti v sodelovanju z več kot 250 vodilnimi oftalmologi, optometristi in inženirji, ki izvajajo in analizirajo klinične zdravstvene in varnostne raziskave o vplivih izpostavljenosti visoko energijski modri svetlobi.

Televizijski zaslon LG Display je izpolnil zahteve standarda Eyesafe® Display Standard in bo prejel potrdilo AK (certifikat o skladnosti), ki ga je izdalo podjetje TUV Rheinland, vključno s poročilom o preskusu. Potrošniki lahko informacije o certificiranih izdelkih dobijo v zbirki certifikatov TUV Rheinland Certipedia, ki potrošnikom olajša razumevanje in poveča njihovo zaupanje v nakup izdelkov.

Vir: MarketLine News
Vir fotografije: Eyesafe®

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT