Louis Dreyfus je predstavil svojo investicijo tveganega kapitala

torek, 23. junij 2020

Louis Dreyfus Co., podjetje s sedežem na Nizozemskem, je uradno predstavilo program tveganega kapitala, preko katerega želi kmetijski velikan vlagati v izdelke, usmerjene v kupce. LDC Innovations po besedah izvršnega direktorja Louis Dreyfus Co., Iana McIntosha, predstavlja še en pozitiven korak v njihovih strateških načrtih za rast.

"V prihodnjih mesecih bomo vlagali v podjetja, ki so v zgodnji fazi in imajo potencial za preoblikovanje živilske in kmetijske industrije. Predvsem pa bomo podpirali podjetja, ki z nami delijo našo vizijo varne in trajnostne prihodnosti s transparentnimi dobavnimi verigami, odgovornim pridobivanjem in dolgoročnim ustvarjanjem vrednosti, "je dodal McIntosh.

Max Clegg, ki že osem let deluje v podjetju Louis Dreyfus Co., od tega sedem let na korporativnem razvoju ter združitvah in prevzemih v Severni Ameriki, bo odslej vodil program LDC Innovations kot del skupine za inovacije in downstream. To poslovno enoto nadzoruje Thomas Couteaudier, ki je prav tako vodja operacij Louis Dreyfus Co. v Južni in Jugovzhodni Aziji.

Na vprašanje spletnega informativnega portala just-food o tem, kam v oskrbovalni verigi bi lahka enota investirala, je Louis Dreyfus Co. dejal: "Medtem ko bomo iskali nove priložnosti v vrednostni verigi specifično za izdelke oz. storitve, usmerjene v kupce, se bomo osredotočili na inovativne ideje ali tehnologije, ki bodo dopolnjevale naše osnovne komercialne in operativne dejavnosti."

Louis Dreyfus Co. trguje v sektorju hrane in pijače, vključno s pšenico, žitom, jedilnimi olji, rižem, kavo in sladkorjem. Lani je skupina prav tako sodelovala z Ginkgo Bioworks pri financiranju podjetja Motif FoodWorks, ki proizvaja sestavine za dobavitelje rastlinske hrane.

Louis Dreyfus Co. je še dodal: "Shema je globalna, ne ciljamo na nobeno konkretno regijo. Prav tako je še prezgodaj, da bi komentirali časovnico in vrednost naložb, saj bosta ti odvisni od profila in obsega bodočih portfeljskih podjetij.

"LDC lahko poleg finančnih naložb portfeljskim podjetjem prispeva tudi operativno in logistično strokovno znanje ter izkušnje s področja upravljanja s tveganji. V nekaterih primerih bi lahko podjetja, ki s svojimi proizvodi ali storitvami dopolnjujejo naše lastno poslovanje oz. lahko razširijo naš komercialni doseg, imela tudi dolgotrajno korist kot kupci ali partnerji LDC. "

 
Vir: MarketLine News