Luksemburško - slovenski poslovni klub (LSBC) med najuspešnejšimi slovenskimi poslovnimi klubi

petek, 21. februar 2014

Ljubljana, 19. februar 2014 - Luksemburško - slovenski poslovni klub (LSBC) je prejel priznanje agencije SPIRIT Slovenija za prizadevanja za promocijo slovenskega gospodarstva v Luksemburgu in širše na področju Beneluksa ter pozitivni podobi Slovenije in slovenskih podjetij na omenjenih področjih.

LSBC je v letu 2013 in v začetku leta 2014 organiziral ali so-organiziral številne dogodke, tako v Sloveniji kot v Luksemburgu, med drugimi:

  • B2B srečanja med desetimi slovenskimi inovativnimi podjetji in PwC's pospeševalnikom iz Luksemburga ter omogočil gostujočega predavatelja iz Luksemburga v okviru mednarodnega programa Foruma inovacij 2013 v Ljubljani.
  • predstavitve izbranih start-upov v co-working skupnosti The Impactory v Luksemburgu.
  • poslovni zajtrk v sodelovanju z Luxinnovation GIE, nacionalno agencijo za inovacije in raziskave in co-working prostorom The Impactory Luxembourg.

Prav tako je opravil več kot 150 individualnih svetovanj za slovenska in luksemburška podjetja ter v sodelovanju z Luxinnovation GIE in Cluster initiative objavil več kot 200 poslovnih priložnosti na portalu Izvozno okno ter v socialnih omrežjih.

Na spletni strani je na voljo tudi kratek video posnetek, katerega je SPIRIT Slovenija kot primer dobre prakse posnel z Luksemburško - slovenskim poslovnim klubom.

Tudi za leto 2014 planirajo številne aktivnosti tako v Sloveniji kot v Beneluksu in obenem vabijo slovenska podjetja, da jim pišejo na info@lsbc.lu ali v socialna omrežja. Povabili jih bodo k razgovoru in skupaj lahko začnejo še eno zgodbo o uspehu.

 

Dodatne informacije:
Nataša Zajec
Slovensko - luksemburški poslovni klub (LSBC)
T: 031 390 477
E: natasa.zajec@lsbc.lu