Mastercard ponuja 200.000 USD za pomoč pri digitalizaciji poljskih podjetij

petek, 02. oktober 2020


Mastercard bo s plačilnimi sredstvi ponudil nepovratna sredstva v višini 200.000 USD za digitalizacijo poljskih malih in srednje velikih podjetij. Gre za prvo tovrstno shemo v srednji in vzhodni Evropi, ki se izvaja prek programa Mastercard Center.

Mastercard v sodelovanju s fundacijo Impact želi podpirati podjetja, ki iščejo načine za vstop v sektor e-trgovine, saj je pandemija koronavirusa vplivala na tradicionalno maloprodajo.

Projekt, imenovan "E-poslovanje proti zaklepanju", predvideva oblikovanje namenskih izobraževalnih gradiv in organizacijo tradicionalnih in spletnih dogodkov. Tudi poljski podjetniki se bodo lahko pridružili programu pospeševanja, s katerim bodo dobili neposreden dostop do svetovalcev in strokovnjakov za digitalno preobrazbo.

Digitalna preobrazba v pandemičnem okolju je po mnenju Payal Dalal, namestnice predsednika centra  Mastercard, priložnost za številna majhna podjetja. Podjetniki potrebujejo tehnično znanje in hitre rešitve, ki jim bodo omogočile delovanje v novih pogojih, je dejal Dalala.

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
E: triglav.rysy@gmail.com