Mednarodni dobrodelni bazar v Dublinu, Irska

ponedeljek, 26. november 2012

Dne 18. novembra 2012 je v Dublinu na Irskem potekal mednarodni dobrodelni bazar, ki ga vsako leto pripravlja diplomatski zbor na Irskem. Slovenke in Slovenci, ki žive na Irskem so skupaj s partnerji iz Slovenije (podjetja Intercor, Košaki, Bijol, Prekmurska gostilna Nobile Mencinger, Happy Pek, Osem, Oljarna Kocbek, Etno Galerija Skirna in Slovensko turistično organizacijo) pripravili stojnico, ki jo je obiskalo več kot 350 obiskovalcev, med njimi tudi Sabina Higgins, soproga irskega predsednika in Naoise Ó Muirí, župan Dublina.

Obiskovalci so na slovenski stojnici lahko pokusili bograč, bujto repo, prekmursko gibanico in kranske klobase, ki so bile pravi hit slovenske predstavitve. Enako velja za orehovo potico, ki je bila razprodana že v nekaj urah predstavitve. Poleg hrane so v popoldanskem času lahko obiskovalci pokusili tudi slovensko palinko, jurkin liker ter najkvalitetnejša vina iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin. Stojnica je bila zelo zanimiva tudi za otroke, ki so jih zanimale predvsem "raglje" za spodbujanje svojih izbranih športnih klubov in posebnost, ročno izdelana čokolade z bučnimi semeni.

Na dražbi, ki so jo pripravili organizatorji, je slovenska stojnica sodelovala tudi z umetniški deli slovenskih umetnikov, na stojnici s knjigami vseh 32 držav, ki so se predstavile na mednarodnem bazarju pa z izrbanimi deli slovenskih pesnikov in pisateljev.Pripravil:
mag. Bernard Šrajner
E-mail: srajner@yahoo.com