Medtronic bo kupil francoskega proizvajalca hrbteničnih vsadkov Medicrea

ponedeljek, 20. julij 2020

Medtronic je podpisal pogodbo o nakupu francoskega podjetja Medicrea, proizvajalca 3D tiskanih personaliziranih titanijevih vsadkov.

Portfelj izdelkov podjetja Medicrea vključuje tudi MEDICREA UNiDAdaptive Spine Intelligence (ASI), ki na podlagi prediktivnega modeliranja in izpopolnjenih algoritmov meri in digitalno rekonstruira hrbtenico do njenega optimalnega profila, s čimer bistveno olajša delo kirurga pri predoperativnem načrtovanju. Medicrea ima prav tako lastna programska analitična orodja za doseganje večje učinkovitosti pri varstvu hrbtenice in preprečevanje zapletov pri posegu.

Predsednik oddelka za kranialne in hrbtenične tehnologije Medtronic ter višji podpredsednik Jacob Paul je dejal: "Medtronicov inovativni portfelj hrbteničnih vsadkov, robotike, navigacije in tehnologije 3D slikanja bo skupaj z rešitvami podjetja Medicrea z uporabo podatkovne analitike, umetne inteligence in personaliziranih vsadkov izboljšal popolnoma integrirano proceduralno rešitev Medtronica za kirurško načrtovanje in izvedbo. To predstavlja še en pomemben korak na poti izboljšanja oskrbe hrbtenice."

S proizvodi in programskimi rešitvami podjetja Medicrea bo Medtronic ponudil kirurško načrtovanje z umetno inteligenco (AI), personalizirane hrbtenične vsadke in robotsko podprte kirurške posege.

Ustanovitelj podjetja Medicrea, predsednik in izvršni direktor Denys Sournac, je dejal: "Medicinski svet čaka na prihod personalizirane hrbtenične kirurgije. Znanstveni napredek na področju razumevanja sagitalnega ravnovesja in poškodb hrbtenice ter pojav novih digitalnih tehnologij sta omogočila, da lahko sedaj ponudimo hrbtenične vsadke, ki so v celoti prilagojeni pacientu. Navdušeni smo, da bomo združili moči z Medtronicom, saj nas povezuje podobno poslanstvo obnavljanja dolgotrajne kakovosti življenja bolnikov. Skupaj bomo lahko za več pacientov na več krajih zagotovili možnost visokokakovostne kirurške oskrbe."

Prevzem naj bi bil končan do konca leta 2020. Sklenitev pogodbe o nakupu podjetja Medicrea je sledila prevzemu podjetja Mazor Robotics v višini 1,5 milijarde evrov decembra 2018 in prevzemu podjetja Titan Spine, proizvajalca titanijevih medtelesnih vsadkov in distančnikov, junija 2019.

Vir: MarketLine News