MIG - Mednarodna obrtna razstava sladoleda, Longarone, 26. - 29. november 2023

sreda, 13. september 2023
 
 
MIG, mednarodna razstava obrtne proizvodnje sladoleda v kraju Longarone je najstarejša razstava v tem sektorju v Evropi: letos bo potekala 63. izvedba. Na razstavi bodo na ogled vse glavne inovacije: surovine in sestavine, stroji in oprema ter storitve za obrtno proizvodnjo sladoleda.
 

Zakaj sodelovati na MIG?

Vse od svoje prve izdaje leta 1959 MIG ni le mednarodna predstavitev najboljših sladolednih izdelkov ter strojev in opreme za obrtno proizvodnjo sladoleda, temveč tudi priložnost za razpravo in poglobitev tematik, ki zanimajo obrtnike, ki izdelujejo sladoled.

Na razstavi so v živo prikazane tako faze proizvodnje sladoleda, kot tudi izvor surovin. MIG poudarja nov koncept sledljivosti sestavin do določenega datuma, nadaljnjih faz predelave do končnega izdelka, pripravljenega za prodajo, ter idejo, da je s sodobnimi stroji in certificiranimi izdelki je mogoče ponuditi sladoled iz preteklosti.
 

Trajnost kot ključni element

Tokrat bodo prvič na stojnicah samo naravni materiali in nobene plastike za enkratno uporabo, prvič pa bodo podjetja tudi nagrajena za svoje zelene projekte. 
 
Program okroglih miz, mednarodnih tekmovanj, predstavitev, tehničnih seminarjev prispeva k temu, da je MIG nepogrešljiv dogodek za proizvajalce sladoleda in za vse, ki jih zanima svet obrtnega sladoleda.
 
Na MIG se srečajo upravljavci obrtnih sladoledarn, slaščičarn, čokoladnic, kavarn, barov in restavracij: tisti, ki delujejo izključno na področju obrtne izdelave sladoleda, in tisti, ki ga vključujejo v svojo dejavnost kot značilno in kvalificirano komponento. Poleg njih se razstave udeležujejo številni predstavniki distribucijske verige, tako italijanske kot tuje: uvozniki in distributerji, trgovci na drobno in veletrgovci.
 
Za povpraševanje stojnic kliknite tukaj.
 
Več informacij dobite na njihovi spletni strani.
 
 
Pripravilo:
 
Slovensko deželno gospodarsko združenje
e-naslov: info@sdgz.it
 
 

Preberite tudi: