Na navtičnem sejmu METS v Amsterdamu tudi 18 slovenskih podjetij

torek, 13. november 2018

Na 31. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki bo med 13. in 15. novembrom 2018 potekal v Amsterdamu, bo pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve predstavljalo 18 slovenskih podjetij.

Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos naj bi si ga po pričakovanjih organizatorjev ogledalo več kot 25.000 obiskovalcev.

METS – Marine Equipment Trade Show je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike. Sejem je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. To je edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo in na katerem, za razliko od ostalih navtičnih sejmov, ni plovil. Produktne skupine izdelkov na sejmu so: materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati ter elementi in naprave in oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 1552 razstavljavcev iz 48 držav, obiskalo pa ga je več kot 24.000 obiskovalcev iz 100 držav.

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že šesto leto zapored. Tako je marca letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Na 276 m2 razstavne površine se bo predstavljalo 18 slovenskih podjetij,  in sicer Astel, d. o. o., CAP, d. o. o., Elektro Štumpfl d. o. o., EMA, d. o. o., FJORD; . d. o. o., GS d. o. o., HOMEYACHT Milan Milostnik s. p., Hovercraft, d. o. o., IRM d. o. o., LXNAV d. o. o., P TEAM d. o. o., ROTO d. o. o., Sandiline d. o. o., Sentinel Labs, d. o. o., Simarine, d. o. o., Spinaker, d. o. o., STEKLARSTVO Janez Resnik s. p. in YACHTING 2000 Sebastjan Bržan s. p.

Vsako leto na sejmu podelijo tudi prestižno DAME Design Award nagrado za najboljšo in najbolj trendovsko navtično ter dodatno opremo v industriji. Strokovna komisija izdelke in rešitve ocenjuje na podlagi celotnega dizajna, kakovosti izdelave in oblike, izvirnosti, ergonomije in razmerja med ceno ter kakovostjo. Med letošnjimi 63 nominiranci v sedmih različnih kategorijah so tudi trije slovenski izdelki, in sicer dva izdelka podjetja Sandiline (prvi je zračna majica z dolgimi rokavi in drugi obleka za tekmovanja, oba sta nominirana v kategoriji oblačila in dodatki za posadko) ter izdelek podjetja Simarine (SIMARINE Boat Control, ki je nominiran v kategoriji elektronika in programska oprema za marine). Lani je posebno nagrado dobilo slovensko podjetje Spinaker d. o. o. za izdelek boatasy GHOOK, inovativna oprema za dvigovanje muringov.

Več informacij o skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini