Najava olimpijske gospodarske delegacije med 25. in 31. julijem 2020 v Tokiu

četrtek, 05. marec 2020
 

Obvestilo z dne 26. marca 2020

Obveščamo vas, da SPIRIT Slovenija letošnje olimpijske gospodarske delegacije v Tokio, predvidene v času med 25. in 31. julijem 2020, ne bo organiziral in jo prestavlja na čas, ko bo Slovenska hiša v Tokiu odprla svoja vrata. Mednarodni olimpijski komite (Mok) je namreč na predlog japonskega predsednika vlade Šinzo Abeja v luči pandemije novega koronavirusa sprejel odločitev, da se letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, ki bi morale biti med 24. julijem in 9. avgustom 2020, prestavijo v leto 2021. O novem datumu delegacije bomo vse zainteresirane pravočasno obvestili.

 

Tako kot na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018 se je Republika Slovenija tudi za letne olimpijske igre v Tokiu 2020 odločila, da pripravi stičišče športa in gospodarstva, saj sta to dve besedi, katerih vsebini sta medsebojno izjemno povezani, športniki pa najboljši ambasadorji države.

Slovenska hiša v Tokiu bo preko celotnega trajanja olimpijskih iger predstavljala mesto, kjer se bodo izmenjavala mnenja, delile informacije, organizirali dogodki in predvsem mesto, kjer boste lahko pozdravili slovenske aktivne športnike in tudi športne legende, se z njimi poveselili uspehov in prisluhnili legendarnim zgodbam naših olimpijcev. Medtem pa spoznali novega poslovnega partnerja ali morda ustvarili zametke nove poslovne zgodbe.

V Slovenski hiši se zbirajo najpomembnejši predstavniki športnih panog, olimpijskih komitejev, gospodarstveniki ter naključni obiskovalci, ki imajo tako možnost spoznavati Slovenijo kot športno, turistično, gospodarsko in kulturno destinacijo.

Tudi javna agencija SPIRIT Slovenija je izkoristila možnost, da za zainteresirana slovenska podjetja organizira gospodarsko delegacijo, s tem udeleženim slovenskim podjetjem omogoči predstavitev, japonski zainteresirani javnosti in potencialnim investitorjem pa Slovenijo predstavi kot zanesljivo poslovno in investicijsko okolje.

Vabimo vas, da se nam na gospodarski delegaciji pridružite med 25. in 31. julijem 2020 in aktivno sodelujete na SPIRIT konferenci 27. in 28. julija 2020.

Mikro, mala in srednje velika podjetja imajo tudi tokrat možnost sofinanciranja stroškov udeležbe v gospodarski delegaciji preko vavčerja Slovenskega podjetniškega sklada. Natančne  informacije se nahajajo na povezavi. Posebej želimo opozoriti, da stroški nakupa letalske vozovnice v poslovnem razredu niso upravičeni.

Podroben program pripravljamo, predstavili vam ga bomo v prihajajočih tednih, v kolikor potrebujete dodatne informacije, vam z veseljem odgovorimo.

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec ob tej priliki vabi na predstavitev Slovenske hiše 2020 v torek, 17. marca 2020, ob 11. uri v sejni sobi Poslovna oaza na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, v Ljubljani.

Udeležbo na predstavitvi Slovenske hiše 2020 prosim sporočite na e-naslov peter.dokl@olympic.si.

Kontakt za gospodarsko delegacijo: Daša Avsec, e-naslov dasa.avsec@spiritslovenia.si, tel. št. 01 5891 895