Navigator Slovenija 2020 | Webinar: nemški sejmi v času covid-19, 24. september 2020

torek, 22. september 2020

Kdaj: 24. september 2020, 10:00–11:00

V sklopu drugega webinarja serije »Navigator Slovenija 2020«, ki jo organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija), bosta gosta Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA in Andra Riemhofer, nemška avtorica in svetovalka za poslovni razvoj, spregovorila o aktualnem stanju sejemske industrije v Nemčiji v času pandemije covid-19.

V Nemčiji se po šestmesečnem prekinitvi sejmi ponovno začenjajo, tudi takšni z več kot 100.000 obiskovalci. Ti sejmi so pokazali, da je udeležba na sejmih mogoča brez kakršnega koli tveganja za zdravje. Toda pot do tod je bila težka, saj je bilo v letu 2020 do sedaj odpovedanih približno 200 sejmov.

AUMA in organizatorji sejmov so morali za nov začetek najprej prepričati odločevalce v politiki. Ti so kaj kmalu spoznali, da so sejmi za gospodarstvo trenutno zjemno pomembni. Do konca leta 2020 se bo tako v Nemčiji odvilo 75 mednarodnih in regionalnih sejmov. Ti sejmi bodo razstavljavcem dali nov zagon. Z njimi lahko dosežejo številne poslovne cilje, kot so pridobivanje novih strank, iskanje partnerjev za sodelovanje in prodajo, predstavitev novosti in pridobitev povratnih informacij ter seveda sklepanje poslov. Sejmi v Nemčiji združujejo dobre poslovne priložnosti z zgledno zaščito zdravja.

Andra Riemhofer bo predstavila, zakaj so nemški sejmi (še vedno) kraj, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami, mednarodnimi tržnimi trendi in spoznate potencialne poslovne partnerje z vsega sveta. Govorila bo o tem, kako lahko razstavljavci kar najbolje izkoristijo svojo udeležbo na sejmih in povečajo donosnost naložbe.

Obstajajo nekatera temeljna načela, ki jih morajo razstavljavci vedno upoštevati, vendar jih včasih zanemarjajo. Hkrati pa je treba nekatere vidike prilagoditi trenutnim okoliščinam. Andra bo poudarila, kaj bi morali razstavljavci storiti pred, med in po sejmu ter kaj morajo premisliti v kontekstu covid-19.
 
Program:  
  Uvodni pozdrav
Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice (AHK Slovenija)
10.00–10.15 Predavanje
Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA
10.15–10.30 Predavanje
Andra Riemhofer, avtorica in svetovalka za poslovni razvoj
10.30–10.50 Diskusija
Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA
Andra Riemhofer, avtorica in svetovalka za poslovni razvoj
10.50–11.00 Q&A
  Moderatorka
Tina Drolc, MBA, vodja področij korporativnega komuniciranja, članov in prireditev, Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija)

Webinar je brezplačen in poteka v angleškem jeziku.

Prijava: TUKAJ