Nemški forum 2020 | Webinar: Industrija 4.0 in kibernetska varnost, 10. junij 2020

petek, 05. junij 2020


Umetna inteligenca kot ena temeljnih tehnologij posega v vsa področja delovanja družbe, med drugim tudi v mobilnost in logistiko, kjer so samovozeča vozila le majhen košček celotne sestavljanke. Umetna inteligenca pa poleg rešitev prinaša tudi dodatne izzive, kot je kibernetska varnost.

V sklopu šestega webinarja serije »Nemški forum 2020«, ki jo organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, bomo naslovili, kako nam lahko že sedaj orodja, ki uporabljajo metode umetne inteligence, pomagajo pri optimizaciji proizvodnje in proizvodnih procesov. To bomo pokazali na konkretnih primerih iz prakse in demonstrirali, kaj s pomočjo novih tehnologij postaja dosegljivo tudi srednjim in manjšim proizvodnim podjetjem.

Skozi izkušnjo izdelave produkta na področju povezanih pametnih avtodomov MACH (Mobile AI Communication Hardware) bodo opisani nekateri pristopi s področja umetne inteligence in kibernetske varnosti, ki se uporabljajo na področju mobilnosti – bodisi v vozilih bodisi v mobilnih aplikacijah.

Webinar bomo zaključili s prikazom glavnih smernic razvoja in kako bo izgledala sama proizvodnja kot tudi organizacija proizvodnje v letih, ki so pred nami.

AGENDA
Uvodni pozdrav:

  • prof. dr. Dunja Mladenić, vodja Laboratorija za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan

 
Predavanje:
Umetna inteligenca, informatizacija proizvodnih procesov in primeri dobrih praks

  • dr. Blaž Fortuna, Laboratorij za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan in direktor Qlector
  • dr. Luka Bradeško, raziskovalec, Laboratorij za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan in direktor Solvesall


KDAJ?
10. junij 2020, 15:00 – 16:00

Jezik: slovenščina

PRIJAVA

Dodatne informacije:
Tina Drolc, vodja korporativnega komuniciranja in prireditev
Slovensko-nemška gospodarska zbornica
E: tina.drolc@ahkslo.si