Nemški forum 2020 | Webinar: Vstop na nemški trg, 29. maj 2020

četrtek, 21. maj 2020


Po finančni krizi je bilo ključno zunanje izvajanje dejavnosti (angl. outsourcing), nemška podjetja so svoje dobavne verige usmerila v regijo BRIC (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska). Covid-19 bi lahko imel obratni učinek in bi notranje izvajanje (angl. insourcing) lahko postalo nov trend v upravljanju dobavne verige in temu primerno nova priložnost oz. luč na koncu tunela v regiji DACH za slovenska podjetja.

Kako bi se torej morali znajti v času po korona virusu, ko se meje z Nemčijo odprejo za mednarodne dobavitelje?

"Nemški kupci si ne morejo privoščiti tveganja, da bi bili v prihodnosti popolnoma odvisni od svojih azijskih dobaviteljev in bodo zelo verjetno iskali ponudnike alternativnih storitev na njihovem domačem trgu ali bližje njim," pravi Bjarne Brynk Jensen, ki bo predstavil svoj pogled na to, kako najbolje izkoristiti trenutne razmere.

V sklopu tretjega webinarja serije »Nemški forum 2020«, katero organizira AHK Slovenija v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, bo predavatelj predstavil učinkovite pristope do nemških kupcev, na kaj morate biti pripravljeni in katere strategije trženja so najboljše, če želite biti prvi v vrsti, ko Nemčija odpre svoje meje.

"Nikoli ne zapravljaj dobre krize," je dejal Winston Churchill - vrnimo se na delo v regiji DACH s takšno motivacijo!

***

KDO?
Bryne Brynk Jensen je ustanovitelj Brynk Business Academy na Danskem in je mednarodno dejaven kot koordinator delavnic za Nemško gospodarsko zbornico (DIHK) v Berlinu. DIHK ima 140 podružnic v 90 državah. Bryne vodi globalne delavnice s temami kot so mednarodna prodaja, mednarodne prodajne strategije in prodajno upravljanje.

KDAJ?
Datum: petek, 29. maj 2020
Ura: 11:00–12:00

PRIJAVA

Dodatne informacije:
Tina Drolc, vodja korporativnega komuniciranja in prireditev
Slovensko-nemška gospodarska zbornica
E: tina.drolc@ahkslo.si