Nemški proizvajalec plastičnih mas Covesto AG širi svojo proizvodnjo v Severno Ameriko

sreda, 24. oktober 2018

Nemški proizvajalec plastičnih mas Covestro AG širi svojo proizvodnjo v mesto Baytown v Teksasu, da bi uravnotežil svojo globalno proizvodno zmogljivost in zmanjšal izpostavljenost potencialnim trgovinskim oviram. Družba bo v novo tovarno v ZDA investirala 1,5 mlrd EUR, proizvajala pa bo metilen difenil diizocianat ali MDI, kemikalijo, ki je potrebna za proizvodnjo toge pene, izolacijskega materiala, ki se uporablja v stavbah in hladilnikih.
 
Z dodanimi 410 kilotoni proizvodnih zmogljivosti bo družba Covestro do leta 2014 lahko proizvedla v Severni Ameriki 740 kilotonov MDI letno. Podobne proizvodne zmogljivosti ima družba že v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki ter v Azijsko-pacifiški regiji. Bolj enakomerna porazdelitev proizvodnih zmogljivosti pomeni tudi logistično prednost, saj družbi ne bo več treba pošiljati izdelkov preko oceana. Zato bo tudi manj izpostavljena morebitnim trgovskim oviram. Nova tovarna v Baytownu naj bi začela delovati leta 2024. Širitev je del naložbenega načrta, ki vključuje investicije v višini 1,2 mlrd EUR letno v naslednjih treh letih. V letu 2017 je družba investirala 700 mio EUR.
 
Družba Covestro AG proizvaja in dobavlja polimere. Deluje v naslednjih segmentih: poliuretani, polikarbonati, premazi, lepila in specialne kemikalije. Sedež ima v Leverkusnu v Nemčiji in je v letu 2017 s 16.433 zaposlenimi ustvarila 14,1 mlrd EUR prihodkov.
 
Vir:  Dow Jones Newswires

Več informacij o globalnih trendih na področju kemične industrije