Nova platforma Trade4MSMEs v pomoč malim podjetjem

petek, 21. januar 2022

 
Neformalna delovna skupina za mikro, mala in srednja podjetja (MMSP) v Svetovni trgovinski organizaciji (STO) je uvedla novo spletno platformo Trade4MSMEs. Orodje je namenjeno pomoči malim podjetjem pri iskanju informacij, povezanih s trgovino, ki izboljšujejo njihovo sposobnost mednarodnega trgovanja. Platforma je namenjena tudi oblikovalcem politik kot pomoč pri oblikovanju  ukrepov, prilagojenim potrebam malih podjetij.


 
Vir slike: WTO

Nova platforma Trade4MSMEs malim podjetjem omogoča dostop do raznovrstnih trgovinskih informacij, združenih iz različnih virov. Platforma vsebuje kratke vodnike, ki zagotavljajo ključne informacije o korakih, ki jih morajo podjetja upoštevati pred izvozom ali uvozom blaga ali storitev, na primer, kako oceniti izvozni potencial trgov, na katere ciljajo, in njihovo pripravljenost za izvoz.

Trade4MSMEs ponuja tudi informacije za oblikovalce politik, vladne uradnike in raziskovalce. Platforma tako izpostavlja pomembna vprašanja za MMSP in ponuja vpoglede v  najboljše prakse. Platforma prav tako vsebuje informacije o mednarodnih in regionalnih pobudah, namenjenih MMSP, in vsebuje povezave do virov podatkov MMSP, ki so na voljo za analitične namene.

Trenutni partnerji platforme so  Global Trade Helpdesk,  Mednarodna gospodarska zbornica in njeni Centri za podjetništvo, Mednarodni trgovinski center in Google. Pri oblikovanju platforme sta s finančnimi vložki pomagali tudi Združeno kraljestvo ter Kanada. V prihodnjih mesecih se bodo razvila dodatna partnerstva.
 

Dostop do platforme