Novi ruski e-vizum: Prvi rezultati

četrtek, 09. maj 2024


Rusija je 1. avgusta 2023 začela izdajati elektronske vizume. Do 20. novembra 2023 ga je že pridobilo več kot 120.000 tujcev!

Kljub tej navdihujoči številki pa so nekateri vidiki e-vizumov še vedno zahtevni. Nekateri prosilci očitno težko razumejo obrazec vloge. Poleg tega je eden od turističnih agentov zatrdil, da je 7 od 11 turistov svoje prijavne obrazce dobilo vrnjene, da jih dopolnijo...
 

Kaj je tako težkega v prijavnem obrazcu?

Vendar pa samega obrazca resnično ni tako enostavno izpolniti. Za to bo potreben čas, saj vsebuje veliko vprašanj in nekatera se morda zdijo nenavadna. Predsednik Ruske zveze potovalne industrije je celo ocenil, da ima ruski obrazec e-vizuma skoraj dvakrat več vprašanj kot obrazec drugih držav.

Nekateri prosilci prav tako trdijo, da so imeli težave s fotografijo: "Obupal sem, ko sem predložil 8 različnih fotografij, posnetih v dveh dneh. Sistem je vse zavrnil kot 'zamegljene' (sprednja kamera vrhunskega mobilnega telefona), 'preblizu' (vendar obrezane v pravem razmerju 1:0,77), 'preveč živahno ozadje' (posnete z belimi tapetami v ozadju), še ena, posneta pred belimi vrati (odsev in senca), in skenirana 'biometrična' podoba iz fotoavtomata!"

Kljub temu naj bi 120.000 ljudi uspešno izpolnilo vlogo. Upoštevajte vsa pravila aplikacije in natančno preberite zahteve!
 

Zakaj vam lahko zavrnejo e-vizum?

Uradno se lahko e-vizum zavrne zaradi neskladja v obrazcu vloge. Prav tako je lahko odločitev negativna zaradi očitnih razlogov, kot so prepoved vstopa, nezakonito ravnanje med prejšnjimi obiski, neplačane pristojbine in kazni v Rusiji ali država prosilca, ki je v vojni ali pa je sredi pandemije.

Po navedbah enega od predsednikov ruske zveze potovalne industrije so 7 od 11 prosilcev zavrnili vizum. Vendar je treba opozoriti, da so bili nekaterim zavrnjeni zaradi manjših napak v prijavnem obrazcu, po popravku pa naj bi bila njihova vloga odobrena. Težava pri popravkih je v tem, da prijavna služba ne izpostavi napak, zato se lahko le ugibamo, kaj točno je treba popraviti.


Foto: TASS

Vir: www.rbc.ru


Pripravil:

RSB CLUB MSK
e-naslov: vvptlt@list.ru

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini