Novi varnostni ukrepi v Sloveniji in Avstriji

ponedeljek, 19. oktober 2020

Slovenska vlada je za ponedeljek v Sloveniji razglasila 30-dnevno epidemijo covida-19
Vlada je na dopisni seji sprejela nove ukrepe, med katerimi sta uvedba policijske ure med 21. in 6. uro ter začasna omejitev zbiranja več kot šestih ljudi. Prepoveduje tudi vse prireditve, maše, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni.

Epidemiološka slika v Sloveniji
Razglasitev epidemije na celotnem ozemlju države so zahtevale epidemiološke razmere, povezane s širjenjem okužbe s koronavirusom, saj smo priča hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost. Slovenija je namreč v nedeljo skoraj dosegla vsa merila, ki si jih je zastavila za razglasitev epidemije.

Strožji ukrepi tudi v Avstriji
Tudi avstrijska vlada predvideva strožje varnostne ukrepe. Dosedanji ukrepi ostajajo, dodatno pa bodo od petka (23.10.2020) dalje srečanja v privatnem krogu omejena na 6 oseb v zaprtem prostoru ter na 12 oseb na prostem. Isto velja tudi za gostinstvo.

Javni dogodki bodo možni le z obvezno dodelitvijo sedežev – 1500 oseb na prostem in 1000 oseb v zaprtem prostoru. Udeleženci bodo morali nostiti zaščitno masko ves čas, hrana in pijača pa bosta pri dogodkih prepovedani.

Več: https://www.sgz.at/news/detail/sl/novi-varnostni-ukrepi-v-sloveniji-in-avstriji

Slovenska gospodarska zveza v Celovcu
E: office@sgz.at