Ogled dobre prakse v Avstriji - polimerni materiali in avtomobilska industrija, Gradec, Linz, 28.-29. november 2019

sreda, 13. november 2019

Datum: 28. in 29. november 2019
Kraj: Avstrija, Inštitut AVL (Gradec) in Wood K Plus in LIT-Factory (Linz)

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o. v imenu SPOT svetovanje Koroška ter v sodelovanju s Fakulteto za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec vabi na ogled dobrih praks in novosti na področju predelave polimernih materialov in avtomobilske industrije v Avstrijo.

Dvodnevno ekskurzijo boste začeli na inštitutu AVL v Gradcu. AVL je največje globalno neodvisno podjetje za razvoj, simulacijo in testiranje pogonskih sistemov (hibrid, pogonski motor, menjalnik, električni pogon, baterije, gorivne celice in krmilna tehnologija) za osebna vozila, gospodarska vozila, gradbeništvo, velike motorje in njihovo integracijo v vozilo. Skupaj ima kar 10.000 zaposlenih, od tega na lokaciji v Gradcu 4.000. Kot svetovni tehnološki vodja AVL zagotavlja celovita in integrirana razvojna okolja, merilne in preskusne sisteme ter najsodobnejše metode simulacije. Kot pionir na področju inovativnih rešitev, kot so različne strategije elektrifikacije pogonskih sklopov, AVL vedno bolj prevzema nove naloge na področju avtonomne vožnje (povezljivost, ADAS, CCAD itd.).

Naslednji dan si boste v Linzu ogledali dve raziskovano-razvojni instituciji, in sicer Wood K Plus in LIT-Factory. Wood K Plus je vodilni raziskovalni institut na področju lesa in lesnih obnovljivih virov v Evropi. Raziskujejo materiale in procesne tehnologije po celotni verigi vrednosti - od končnih surovin do končnih izdelkov. V okviru ekskurzije si boste ogledali laboratorije in dobili vpogled predvsem v razvoj biokompozitov s polimerno in duroplastično matrico za različne aplikacije in del, ki se ukvarja z biotehnologijo in kemijo lesa. Nato si boste v neposredni bližini ogledali še LIT-Factory. LIT-Factory, ki se nahaja na Univerzi Johannesa Keplerja (JKU) v Linzu, je »tovarna« za izobraževanje, učenje in raziskovanje pametne predelave polimerov in digitalizacije. Ogledali si boste t.i. »Smart Extrusion hall«, »Smart Injection Hall« in »Smart Recycling Hall«.

Ogled bo vsekakor priložnost za navezovanje stikov med predstavniki podjetij iz industrije in strokovnjaki institucij, ki si jih boste ogledali ter s strokovnjaki Fakultete za tehnologijo polimerov. Ogled bodo vodili predstavniki Fakultete za tehnologijo polimerov.

Udeležba je brezplačna.

Rok za prijavo je najkasneje do 20. novembra 2019, do 12. ure oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

Dodatne informacije in prijave