Partnerstvo v kulturno-promocijskem projektu Europe Readr

petek, 29. januar 2021

V pripravah na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta oblikujemo na Ministrstvu za zunanje zadeve partnerstva pri največjem kulturno-promocijskem projektu "Europe Readr". Gre za dolgoročen evropski projekt, pri katerem sodelujejo vse države članice, evropske inštitucije in številni zunanji partnerji. Z brezplačnim naborom evropske literature na temo prihodnosti bivanja želimo po celem svetu spodbujati bralno kulturo, kritično razmišljanje in trajnostni način življenja.

Ponosni in veseli bi bili, da bi pri projektu sodelovala tudi inovativna slovenska podjetja, ki bi skupaj z nami po svetu širila narativo trajnostne prihodnosti bivanja in s svojo blagovno znamko krepila ugled in širila domet projekta. Hkrati bi tovrstno sodelovanje omogočilo še bolj ambiciozno implementacijo projekta po celem svetu in opozorilo na osrednjo vlogo ustvarjalnosti v gospodarstvu.


Kaj vam sodelovanje ponuja?

  • vidnost blagovne znamke podjetja v 50+ državah po celem svetu (logotip na spletni strani, družbenih omrežjih, plakatih, razglednicah, videih in ostalem gradivu),
  • vidnost trajnostne naravnanosti podjetja, njegovega družbenega angažmaja in podpore evropskemu povezovanju,
  • sodelovanje v komunikacijskih kampanjah (video intervjuji z vašim podjetjem),
  • sodelovanje na otvoritvenem dogodku v Sloveniji,
  • sodelovanje na dogodkih po svetu, v državah po vašem izboru.


Projekt in možni parametri partnerstva so predstavljeni v dokumentu PPP Europe Readr.

V primeru interesa smo na voljo, da skupaj z vašimi sodelavci pripravimo individualno ponudbo.

Več informacij: samo.selimovic@gov.si