Peking izdal tri milijone kuponov za podporo dostavi hrane

torek, 22. september 2020Kitajsko glavno mesto Peking izdaja kupone v podporo dostavi hrane med pandemijo. Po podatkih pekinškega občinskega urada za trgovino so že ponudili prvi tri milijonski paket za spletno dostavo hrane.

Njihov cilj je, da bi do sredine decembra razdelili kupone v vrednosti 300 milijonov RMB (44,3 milijona USD). Vse to financirajo kitajska vlada in platformi za dostavo hrane Ele.me in Meituan. Kuponi so unovčljivi v restavracijah, ki sodelujejo v tej iniciativi, ter pri trgovcih na drobno in v franšiznih trgovinah.

Avgusta se je na Kitajskem začela operacija »prazen krožnik«

S kampanjo so pričeli, ko je kitajski predsednik Xi Jinping označil količino odpadne hrane za "šokantno in vznemirjajočo". Dejal je tudi, da je pandemija Covid-19 "prižgala rdečo luč" glede zavržene hrane. Restavracije je pozval, naj uvedejo sistem, imenovan N-1, kjer morajo ljudje naročiti en obrok manj, kot je gostov za mizo…

Da bi se zmanjšalo onesnaževanje s plastiko, je januarja država prepovedala uporabo plastičnih slamic in vrečk za enkratno uporabo. Prav tako bodo opustili predmete, vključno s plastičnim priborom in plastičnimi kurirskimi paketi.

Vir: MarketLine

Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije