Podeljene diplome udeležencem ITM izobraževanja 2011

sreda, 16. november 2011

 

V sredo, 16. novembra 2011 je s svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila izobraževanje za mednarodno poslovanje ITM, ki poteka pod okriljem JAPTI, že četrta generacija slušateljev.

 

 V prijetnem vzdušju Mestnega muzeja v Ljubljani so bile podeljene diplome 15 slušateljem 4. generacije v programu izobraževanja za mednarodno poslovanje ITM.

V prijetnem vzdušju Mestnega muzeja v Ljubljani so bile podeljene diplome 15 slušateljem 4. generacije v programu izobraževanja za mednarodno poslovanje ITM. Ob tem je Igor Plestenjak, direktor JAPTI, poudaril, da je usposabljanje in izobraževanje malih in srednje velikih podjetij na področju internacionalizacije eno od osrednjih področij, ki mu JAPTI namenja še posebno pozornost. Zavedamo se namreč, da se bodo le dobro pripravljena in usposobljena podjetja uspešno soočala z izzivi, ki jih čakajo na mednarodnih trgih.

V nadaljevanju je nekaj dosedanjih udeležencev predstavilo, kako je program ITM vplival tako na njihov osebni in profesionalni razvoj kot tudi na razvoj podjetja, v katerem so zaposleni.

Dogodka sta se poleg nekdanjih, sedanjih in tudi nekaj prihodnjih slušateljev udeležila tudi Hasse Karlsson, ustanovitelj in predsednik ITM Worldwide Foundation ter Torgny Söderlund, svetovalec na področju internacionalizacije podjetij s Swedish Trade Councila.  Po mnenju Torgnyja Soderlunda je letošnja skupina slovenskih udeležencev ena najboljših skupin do sedaj. Ker so udeleženci svoje izvozne načrte pripravili in predstavili izjemno profesionalno, je še bolj prepričan v slovenska podjetja in njihove možnosti za uspeh na tujih trgih.

International Trade Management (ITM) - Izobraževanje za mednarodno poslovanje velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine. Izobraževalni program je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, njegova glavna prednost pa je v izjemno praktični usmerjenosti programa, ki podjetja prisili k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake. 

Mnenja udeležencev.