Podjetje iz Varšave bo ustvarilo prve biorazgradljive ovoje čokoladnih ploščic

sreda, 11. november 2020

Varšavsko podjetje je kot način, kako "zapolniti vrzel na rastočem trgu sladkarij in veganskih izdelkov", pripravilo novo vegansko čokoladico, ki bo zavita v revolucionarno biološko razgradljivo embalažo.

Mešanica popolnoma biološko razgradljive embalaže iz papirja bo v celoti brez plastike in bo prva na trgu, ki bo nadomestila srebrnino in folijo.

Soustanovitelj podjetja Manufaktura Czekolady / Chocolate Story in član nadzornega sveta podjetja Las Vegan's Tomasz Sienkiewicz je dejal: "V prvi fazi proizvodnje načrtujemo izvedbo treh proizvodnih linij. Prva bo vključevala čokoladice v kartonski embalaži iz recikliranega materiala. Na voljo bodo med drugim temna čokolada in čokolade z malinami in pomarančami. Druga linija izdelkov bo vključevala sadje, oreščke, mandlje in kakav v zrnju v čokoladi. Tretja, najpomembnejša linija so čokoladice, strojno zapakirane v inovativni embalažni material iz kompostiranega papirja. Ta linija izdelkov ne bo le ekonomična, temveč tudi s popolnoma biorazgradljivo papirnato embalažo."

Dodal je, da lahko "ustvarijo embalažo, v kateri bodo lahko čokolade varno shranjene najmanj 12 mesecev." Trenutna embalaža čokoladne ploščice iz plastike in folije, ki je ni mogoče kompostirati, lahko traja tudi 80 let in tudi takrat obstaja kot mikroplastika, ki onesnažuje okolje.
Ideja za vegansko čokolado in zavijanje je prišla s strani lastnikov, ki so tudi sami predani vegani.

Sienkiewicz je dejal: "Ideja o ustvarjanju 100-odstotne veganske blagovne znamke v nas že dolgo raste. Je rezultat opazovanja trendov in vedenja potrošnikov, pa tudi našega - vsi smo že dolgo na vegetarijanski prehrani. Opazili smo, da na trgu primanjkuje veganskih mlečnih čokolad, ki so ne le dobre sestave, ampak so tudi okusne, hkrati pa so v skladu z ekološkimi trendi. Želimo zapolniti vrzel na rastočem trgu sladkarij in veganskih izdelkov."

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
E: triglav.rysy@gmail.com