Podjetje iz Wrocława stremi v prihodnost z izdelavo pohištva iz kartona

sreda, 11. november 2020

Poljsko podjetje pretresa svet pohištva z izdelavo izdelkov iz lepenke in ponuja alternativo izdelkom iz tradicionalnih materialov, kot so les, kovina ali steklo.

Poljska je med največjimi svetovnimi proizvajalci in izvozniki pohištva. Država je znana po lesenem pohištvu, pa tudi po oblazinjenih kosih, kot so fotelji in zofe.

Toda Świat Tektury - kar v prevodu pomeni "svet kartona" - poziva potrošnike, naj poskusijo kartonsko pohištvo. Spletno mesto podjetja s sedežem v Wroclavu prodaja pisarniško pohištvo, od stolov do popolne konferenčne stojnice. Ponuja tudi kose, namenjene otrokom, vključno s kartonskim stolom za najmlajše ter različnimi igračami.

Kartonsko pohištvo še zdaleč ni slabo, dobro izdelano pa ima svoje prednosti. Za začetek je lahko in enostavno za sestavljanje, zaradi česar je primerno za uporabo na prireditvah ali za študente, ki se pogosto gibljejo. Pohištvo trpežno in močno, saj lahko kartonski stol, ki ga proizvaja podjetje, nosi težo do 180 kilogramov. Poleg vsega lahko kartonsko pohištvo po odsluženju recikliramo.Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
E: triglav.rysy@gmail.com