Podpora MSP na področju mobilnosti, prometa in avtomobilske, letalske in vesoljske industrije ter elektronike

ponedeljek, 18. september 2023

 
Cilj projekta SURE5.0 je podpreti evropska MSP, ki delujejo v industrijskih ekosistemih mobilnosti, prometa in avtomobilske industrije, letalske in vesoljske industrije ter elektronike, da bi napredovala v procesu digitalne preobrazbe in hkrati postala bolj osredotočena na človeka ter bolj trajnostna in odporna.

V ta namen bo projekt spodbujal sprejemanje in uporabo naprednih tehnologij ter upoštevanje praks socialnih inovacij, ki bodo olajšale njihov dvojni prehod (digitalni in zeleni). Projekt bo mobiliziral 2,6 milijona EUR kaskadnih sredstev, namenjenih MSP, da bodo lahko financirala svoje projekte 5.0.

Delovni načrt je zasnovan na poti MSP, ki se začne v delovnem paketu 1 (WP1) in vodi vključena MSP skozi proces usposabljanja in izpopolnjevanja k izvajanju načel industrije 5.0 (izvedeno v WP2 in WP3).

Cilj WP1 je razviti metodologijo ocenjevanja, izbrati obetavna podjetja ter izvajati odprte spletne seminarje in podrobnejše ocene. Storitve, ki jih zagotavlja konzorcij, so na voljo v WP2, medtem ko izbor in spremljanje podjetij, ki prejemajo finančno podporo, potekata v WP3. 

Delovni sklop 4 združuje ukrepe, namenjene ustvarjanju, razvoju in ohranjanju skupnosti podjetij s skupnimi izzivi, povezanimi z industrijo 5.0. 

Delovna sklopa 5 in 6 zajemata ukrepe za komuniciranje in upravljanje projekta, delovni sklop 7 pa se ukvarja z etično skladnostjo.
 
Roka za prijavo:
  • 25.10.2023 do 17:00
  • 03.01.2024 do17:00
 

Podrobnosti o javnem razpisu


Dodatne informacije:
Projekt SURE 5.0
e-naslov: help@sureproject.eu
Pripravila:

mag. Maja Ferlinc
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje
e-naslov: maja.ferlinc@sbra.be


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini